Home » AOD Pro » Pandemien har forbedret arbejdslivet for hver anden dansker
Pandemien har forbedret arbejdslivet for hver anden dansker

Pandemien har forbedret arbejdslivet for hver anden dansker

Share

Adskillige danske virksomheder har under pandemien givet medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra og udstyret dem med nye teknologiske arbejdsredskaber. Det har ført til større arbejdsglæde hos næsten halvdelen af danskerne, viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden Citrix

Mange tusinde danskere møder gladere på arbejde, end det var tilfældet for blot to år siden, da den første nedlukning blev iværksat. Og det er takket være, at et bredt udsnit af danske virksomheder har givet medarbejderne mulighed for at arbejde mere hjemme og samtidig udstyret dem med nye teknologiske værktøjer som eksempelvis nye enheder og bedre digitale systemer.

Helt konkret er 48,7 procent af danske kontoransatte enten meget enige eller enige i, at hjemmearbejde og ny teknologi har ført til større arbejdsglæde, viser en ny undersøgelse, som it-virksomheden Citrix står bag. Danskerne har altså i udtalt grad taget de hybride arbejdsformer til sig, og det kommer bag på landechef i Citrix Danmark, Martin Maersk, der i gennem flere år har rådgivet virksomheder i netop fleksibelt arbejde.

Se også:  Sandberg USB Webcam Pro Elite 4K UHD [TEST]: Særdeles billigt og ganske godt
Teknologiske rammer er afgørende

”Det er ingen hemmelighed, at hjemmearbejde er blevet udbredt, men det er opsigtsvækkende, at den hybride arbejdsform og teknologi har en positiv påvirkning på så mange danskeres arbejdsglæde. Særligt med tanke på, at overgangen til hjemmearbejde, videomøder og digitalt samarbejde skete på rekordtid,” siger Martin Maersk, som dog også påpeger, at tallene gemmer på væsentlige nuancer.

For 20,8 procent af de adspurgte er nemlig enten uenige eller meget uenige i, at teknologiske rammer og dage på hjemmekontoret har forbedret deres glæde ved at gå på arbejde.

”En stor del medarbejdere lægger vægt på helt andre arbejdsforhold som eksempelvis forholdet til kolleger og det sociale samvær på kontoret. Dé medarbejdere kan nemt blive glemt, og der ligger en stor opgave for virksomhedsledere i at favne de mange forskellige ønsker og krav, som medarbejdere har til deres arbejdsplads, og som i høj grad er kommet op til overfladen under pandemien,” siger Martin Maersk.

Se også:  Italiens største supercomputer bekæmper corona

De krav indebærer i høj grad også de teknologiske rammer – computerudstyr, internetforbindelser og applikationer – virksomheder stiller til rådighed for medarbejderne. Ifølge de 30 procent af de adspurgte, som under pandemien har været utilfredse med virksomhedens tekniske udstyr, kan de ringe teknologiske rammer føre til mindre engagement på arbejdspladsen, frustration med arbejdsgiveren og sågar give lyst til at søge andet arbejde.

Om undersøgelsen

I november og december 2021 har Citrix foretaget en spørgeskemaundersøgelse med i alt 1032 respondenter, der til daglig arbejder på et kontor. 930 af de adspurgte i undersøgelsen er fuldtidsansatte, mens 102 af respondenterne er deltidsansatte. 41 procent af respondenterne begyndte at arbejde hos deres nuværende arbejdsgiver i 2016-2019, 19,9 procent begyndte i 2011-2015, mens 39,1 procent blev ansat hos deres nuværende arbejdsgiver i 2010 eller tidligere. Undersøgelsen er foretaget i Danmark.


TAGS
corona
hjemmearbejde
hybrid-arbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S