Panasonics kameraer klarer det hele

Panasonics kameraer klarer det hele

Share

Hverken vand, styrt, støv eller snavs kan få skovlen under Panasonics kompakte kameraer, som også er udstyret med de nyeste netværksfunktioner

Mange af livets mest spændende øjeblikke sker ikke, når du står med det store spejlreflekskamera forsvarligt sat op på et stativ under kontrollerede forhold, men når du er ude på usikker grund i elementernes rasen.

Her nytter det ikke med et stort og skrøbeligt kamera. Hos Panasonic finder du derfor et bredt udvalg af hårdføre kameraer, som klarer vand, styrt, støv og snavs. Vi har testet de nyeste.

Selvom brugsanvisningen siger, at det kan holde til det, kan det
alligevel være svært at få sig selv til at slippe et kamera fra to meters højde for at lade det styrte mod gulvet.

Panasonic Lumix DMC-FT5.

Lumix DMC-FT5 klarede dog skærerne, ligesom det også klarede en god lang tur under vandet (vi kom dog aldrig helt ned på 13 meter) samt en tur i en tilsandet strandtaske, som igennem tiden har taget livet af i hvert fald et par kompaktkameraer.

Se også:  Spar masser af penge: Her er ugens bedste gadget-tilbud

Det samme gjaldt Lumix DMC-FT25 og videokameraet HX-WA30 – dog lover producenten her henholdvis syv og ti meters dybde samt 1,5 meters fald.

På trods af kameraets hårdføre design, er Panasonic ikke gået på kompromis med kamerateknikken. DMC-FT5 er således et ganske veludrustet kamera, der byder på 16,1 megapixel CMOS-sensor, Leica DC Vario-Elmar-objektiv samt en ny Venus Engine billedprocesor med støjreduktion og evnen til at skyde serier på op til ti billeder i sekundet.

Panasonic Lumix DMC-FT25.

Resultatet er billeder, der selv under svært problematiske forhold er af helt acceptabel kvalitet og i mere medgørlige dagslys-situationer tæt på fremragende.

Det gælder et vist stykke hen ad vejen også for DMC-FT25, som dog har lidt ringere kamerateknik og må kæmpe mere under dårlige lysforhold.

Se også:  Panasonic PT-VZ570 [Test]: Transportable Business-projektor

Video klarer begge kameraer helt udmærket, med almindelig hd som det højeste for DMC-FT25 og fuld hd som det højeste for såvel DMC-FT5 som for HX-WA30, der godt nok er skruet sammen som et videokamera med pistolgreb, men byder på næsten samme kameraspecifikationer som DMC-FT5 – heriblandt 16 megapixel stilbilleder.

Foruden de obligatoriske auto-indstillinger kommer alle tre kameraer med særlige indstillinger rettet mod sports-, undervands- og udendørs-fotografering af forskellig slags, skabt for at give de bedste billeder under de givne forhold.

Panasonoc HX-WA30.

Læs hele anmeldelsen i Alt om DATA 16, som du kan købe digitalt hos Zinio.

Lumix DMC-FT5

Alt om DATA siger

Særdeles hårdført kamera, som tager flotte billeder selv under vanskelige lysforhold. Fjernbetjening via mobilen fungerer godt, men en del af de trådløse features var utilgængelige, da kameraet ikke ville koble på et eksisterende Wi-Fi-netværk.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Panasonic Lumix DMC-FT5 priser
Del denne