Home » Kamera » Panasonics første Full-Frame systemkameraer kan bruge Leica-objektiver
Panasonics første Full-Frame systemkameraer kan bruge Leica-objektiver

Panasonics første Full-Frame systemkameraer kan bruge Leica-objektiver

Share

Lumix S1R og the S1 er de første spejlløse kamera fra Panasonic med stor full-frame sensor. De byder på stærk billedstabilisering, høj videokvalitet og er kompatible med Leicas L-Mount-objektiver

Kampen om full-frame markedet er for alvor skudt i gang. Indtil nu har Sony mageligt kunnet læne sig tilbage som den eneste producent af spejlløse kameraer med så store sensorer, men inden for den seneste måneds tid har de helt store kanoner meldt sig på banen med konkurrerende kameraer. Såvel Canon som Nikon og nu også Panasonic er klar med spejlløse kameraer, der skyder direkte efter Sonys kundesegment.

Nyheden om den nye Lumix S-serie er netop nu meldt ud ved Panasonics pressemøde på den igangværende Photokina-messe.

Høj opløsning og stærke videoegenskaber

De første kameraer i serien, S1R og S1, forventes først af være på markedet i starten af næste år, så det er endnu begrænset, hvad vi får af tekniske deltaljer. Blandt de vigtigste features vil være en stor 35 mm full-frame sensor med cirka 47 MP for S1R og 24 MP for S1. Derudover vil kameraerne være første full-frame DSLM, der er i stand til at skyde 4K 60p/50p video. De vil ligeledes være de første med Dual I.S. billedstabilisering, hvilket gør dem i stand til at skyde håndholdte billeder i mørke omgivelser, som ellers ville have krævet et stativ.

Se også:  Få stadion helt ind i stuen med Panasonics mesterlige OLED-tv

Kameraerne vil desuden være de første fra Panasonic med plads til to hukommelseskort, med understøttelse af såvel XQD som SD.

Lumix S-serien er skabt til den kreative fotograf, der vil have nem adgang til funktioner og direkte hands-on-kontrol med de vigtigste indstillinger. 

Det er udformet i vejrbestandigt design, med LCD-skærm, der kan vippes i tre vinkler. 

Panasonic Lumix S1R.

Panasonic Lumix S1R.

Understøtter Leica-objektiver

Panasonic er på vej med blandt andet et 50 mm/F1.4 fixed-focus objektiv, et 24-105 mm standard zoom objektiv samt et 70-200 mm telephoto zoom objektiv, som er kompatible med de nye kameraer. Inden 2020 lover producenten at der vil være mere en ti forskellige objektiver tilgængelige, skabt til Lumix S-serien.

Se også:  Panasonic Lumix S5 [TEST]: Fremragende full-frame til rimelige penge

Kameraerne vil dog ikke kun kunne gøre brug af Pansonics egne objektiver. Et helt nyt samarbejde med Leica betyder, at man også kan anvende L-Mount-objektiver, hvilket inkluderer en enorm række forskellige typer fra både Leica og Sigma. Der vil således være mulighed for at finde det helt rette glas til enhver situation.   


TAGS
full-frame
lumix
Panasonic
spejlløst kamera
systemkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S