Home » Tablet » Panasonic Toughbook FZ-T1 [TEST]: Sej mini-tablet tåler det meste
Panasonic Toughbook FZ-T1 [TEST]: Sej mini-tablet tåler det meste

Panasonic Toughbook FZ-T1 [TEST]: Sej mini-tablet tåler det meste

Share

Det seneste medlem af Panasonics robuste Toughbook-familie er en handy 5”-tablet, der er født med stregkodescanner og som også kan bruges som telefon – formedelst en mindre merpris

Selv en global elektronikproducent i megaklassen som hundredårige Panasonic nåede ikke at gøre sig gældende inden for computere og mobiltelefoner, før traditionelle it-firmaer og nye spillere havde sat sig på massemarkederne for disse produkter.

Til gengæld har Panasonic udviklet en tilsyneladende komfortabel niche med robust it-teknologi. Når der skal bruges computerkraft, som kan tåle vind og vejr – og en tur på gulvet, bliver løsningen ofte en Toughbook eller Toughpad. Firmaet oplyser, at det for 17. år i træk har været europæisk markedsleder med en omsætningsandel på noget over 50 % i 2017.

Typiske kunder til Tough-enheder er ikke individuelle forbrugere, men virksomheder og organisationer, som aftager produkterne i pallevis og ofte har brug for skræddersyede versioner.

Skabt til et hårdt liv

Den nye Toughbook FZ-T1 har et flademål som en mellemstor smartphone, f.eks. vores Honor 10. Den er dog mere end dobbelt så tyk på grund af scannersektionen, men vejer alligevel ikke mere end 230 gram, fordi indkapslingen er af avanceret kunststof med en skridsikker, ru overfladefinish.

Se også:  Få stadion helt ind i stuen med Panasonics mesterlige OLED-tv

Konstruktionen overholder kravene i MIL-STD-810G samt IP66 og IP68. Oversat til dansk betyder dette, at enheden er støvtæt og stænktæt, så den kan bruges udendørs i alt slags vejr. Desuden skal den kunne tåle at blive tabt fra en højde på 1,5 meter, hvad vi nu ikke har testet. Touchskærmen kan indstilles til betjening med handsker og i regnvejr, og man kan også tilkøbe en passiv pen.

Integreret stregkodescanner

Kameraet i en smartphone kan som regel bruges til at læse både stregkoder og QR-koder, men FZ-T1 er udrustet med en rigtig scanner med en kraftig rød lyskilde – ligesom ved kassen i supermarkeder. Og man er aldrig i tvivl, om den har forstået budskabet, for den kvitterer for korrekt læsning med et bip, som kan gøres ganske højlydt.

Vi kan bekræfte, at Panasonics scanner har en god rækkevidde
og kan læse gængse EAN-stregkoder på omkring en meters afstand under dårlige lysforhold. Denne feature gør tabletten ideel til eksempelvis kørende medarbejdere, som skal registrere deres forbrug af reservedele og tid.
Hvis stregkodescanning er et primært anvendelsesområde, kan man som ekstra tilbehør få et smart pistolgreb, der forbedrer ergonomien mærkbart.

Se også:  Panasonic Lumix S5 [TEST]: Suveræn allrounder

Det virker utroligt, at det indbyggede bagside-kamera – nul selfie-pjat! – kommer fra en virksomhed med en Lumix-division. En opløsning på 8 megapixel og problemer med at tage brugbare billeder i dårligt lys gør denne del af enheden mindre egnet som værktøj.

Ingen sprinter

FZ-T1’s SoC (System on a Chip) hedder Qualcomm Snapdragon MSM8909 og var ved annonceringen i 2015 en såkaldt entry level-chip med lavt energiforbrug og beherskede præstationer.

I vores AnTuTu 7.1.1 Benchmark-test scorer enheden 25.871 point sammen med meddelelsen ”Defeated 1% of users”. Den lander dermed blandt markedets laveste ene procent. Dette gør mindre, for den er ikke bygget til spil og tung multitasking.

Vi oplever ikke FZ-T1 som langsom. Faktisk er den hurtigere til Wi-Fi end mange smartphones i den højere ende. I samme rum som vores primære router holder den en stabil hastighed omkring 110 Mbps til både download og upload. Som en rigtig god arbejdshest


Panasonic Toughbook FZ-T1
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Lyd
  • Batteri
  • Design
  • Pris
4

Summary

Alt om DATA siger:
»Panasonic FZ-T1 er et godt bevis på, at en Toughbook-enhed til robust brug hverken behøver være stor, klodset eller tung. Den lille enhed er et oplagt værktøj til de stadig flere arbejdssituationer, hvor scanning af stregkoder er et krav i forbindelse med registrering og dokumentation. Prisen er i professionel klasse, og det samme er Panasonics tilbehørsprogram og service.«

Nøgletal:
Pris (uden moms): Wi-Fi: 1270 euro; LTE: 1350 euro
Skærm: 5” LCD, 16:9 HD, 1280 x 720 pixel
Processor: Qualcomm MSM8909, 1,1 GHz 4 kerner
Ram: 2 GB
Drev: Intern flash: 16 GB
MicroSD: op til 64 GB
Batteri: 3,8 V, 3200 mAh, udskifteligt
Kamera: 8 MP; 1D/2D stregkodescanner
AnTuTu Benchmark: 25.871
Styresystem: Android 8.1 Oreo
Mål (B x H x D): 74 x 154 x 18 mm
Vægt: 230 g

TAGS
arbejde
Panasonic
robust
stregkodescanner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S