Home » Kamera » Panasonic Lumix TZ200 vs Sony RX100 VI [TEST]: Kompaktkameraer i duel
Panasonic Lumix TZ200 vs Sony RX100 VI [TEST]: Kompaktkameraer i duel

Panasonic Lumix TZ200 vs Sony RX100 VI [TEST]: Kompaktkameraer i duel

Share

Du vil have gode billeder med hjem fra vinterferien, men du har ikke lyst til at slæbe rundt på et tungt kamera. Så se her, hvor vi tester to kvalitetsprodukter inden for kategorien kompakte kameraer

Kompaktkameraet er i dag klemt inde mellem mobiltelefonen og systemkameraet. Man kan komme til at tvivle på, at det har nogen berettigelse. Her tester vi to nyheder fra Panasonic og Sony, og de gør i hvert fald et godt forsøg på at afkræfte det kompakte kameras snarlige død.

Her får du langt højere billedkvalitet end med en smartphones kamera, flere muligheder for indstillinger og det i et fysisk format, som er mere transportvenligt end selv små systemkameraer.

Både Panasonic Lumix TZ200 og Sony RX100 VI glider nemt ned i enhver taske (eller lomme) på vinterferien i de sneklædte Alper – eller på strandturen, når sommeren heldigvis vender tilbage igen om fem-seks måneder. Bredden på de to kameraer er henholdsvis 111 og 102 mm. Eneste ulempe er, at nogle (mænd) måske vil synes, kameraerne er for klejne og har for små knapper. Men det gælder jo sådan set også for en smartphone.

Se også:  Sonys vilde elbil rammer gaderne i år

Panasonic-kameraet er noget billigere end Sony-konkurrenten. Lad os se, om det gør en forskel. Begge kameraer har en sensor på 20 MP. Panasonics faste objektiv har et 24-360 mm-objektiv mod Sonys 24-200 mm. Panasonic kan zoom 15 gange, mens Sony nøjes med 10. Begge har touchskærm, elektronisk søger og kan optage 4K-video. Batterierne holder til henholdsvis 300 (Panasonic) og 240 skud (Sony). Forskellene er altså små.

Panasonic er større end Sony, men har et nubret greb. Knapperne sidder, så de kan betjenes med én hånd. De er fint markerede og nemme at bruge. Sonys kamera er nærmest ubegribelig lille. Det er godt, men også skidt, for knapperne bliver svære et betjene med en almindelig mandehånd. Den elektroniske søger popper op foroven, når der er brug for den, og den skråtstillede touchskærm er meget brugbar.

Se også:  Få natklubben hjem i stuen med Sonys vilde power-højttalere
Gode billeder – men forskel

Panasonic autofokussystem fungerer godt under lyse forhold, men er ikke perfekt, når der er action foran objektivet. Her mærkes prisforskellen. For Sonys autofokus er altid kvik, og du kan klikke på touchskærmen for at fokusere hurtigt.

Prisforskellen skinner også igennem, når det handler om billedkvalitet. Begge kamera-er tager langt bedre billeder end de bedste smartphones. I sammenligning er Panasonics støjdæmpning ind imellem for hård. Jpg’er bliver glattet for meget ud. Der er masser af liv i billederne og mange detaljer, men skarpheden har det svært i zoom’ens yderområder.

TAGS
kompaktkamera
Panasonic
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S