Home » Kamera » Panasonic Lumix GX9 [TEST]: Kompakt og fleksibelt kamera af høj klasse
Panasonic Lumix GX9 [TEST]: Kompakt og fleksibelt kamera af høj klasse

Panasonic Lumix GX9 [TEST]: Kompakt og fleksibelt kamera af høj klasse

Share

Et kamera af høj klasse behøver ikke være en stor klods. Med Lumix GX9 har Panasonic formået at klemme mange af de fremragende egenskaber fra topmodellen Lumix G9 ned i et kompakt og fleksibelt kamera, der er let at tage med rundt, uanset om du skyder gadefotos eller skal på ferie

Huset er af høj byggekvalitet, og selvom det ikke er særlig stort, er der blevet plads til et godt udvalg af hjul og funktionsknapper samt en stor touchskærm, der kan vippes op og ned samt en elektronisk søger, der kan drejes opad, så det er nemmere at tage billeder under din egen øjenhøjde.

Billedteknik af høj kaliber

Der er anvendt en 20,3 megapixel Digital Live MOS Sensor uden low pass filter og en Venus billedprocessor af nyeste generation. Dertil kommer stærk billedstabilisering samt hurtig autofokus i form af både 49 punkts AF, ansigts- og øjegenkendelse, sporing af objekter og andet.

Se også:  Nu kan du få et Raspberry Pi-kamera til udskiftelige objektiver

Det betyder, at du selv i svagt lys og med lange lukketider kan få billeder, der står skarpt med et minimum af støj. Farvegengivelsen er flot, og der er masser af fine detaljer i billederne. Kameraet er ikke så hurtigt som G9 og andre systemkameraer i samme klasse, men med seks skud i sekundet ved kontinuerlig autofokus og ni skud i sekundet uden, er det næppe fart, man vil savne.

Kameraet har også den efterhånden velkendte 4K Photo-funktion, som gør det muligt at skyde 4K-videoer ved 30 fps, og derefter pille de enkelte frames ud som 8 MP-stillbilleder. En funktion, der hele tiden bliver bedre og efterhånden er ret brugbar, ikke mindst fordi kameraet nu er i stand til at markere i tidsforløbet, hvornår der sker bevægelse og andre markante ændringer, så man hurtigt kan finde frem til de vigtige momenter.

Både Wi-Fi og Bluetooth

For at gøre det nemt at fjernstyre kameraet og overføre billeder til mobilen er der ikke bare Wi-Fi, men også Bluetooth, som sikrer konstant forbindelse. Du slipper derfor for at oprette forbindelse, hver gang du vil have adgang til kameraet via mobilen. Det fungerer rigtig fint, dog kan det tage op til et minuts tid for de to apparater at finde hinanden.

Se også:  Hårdfør bærbar kan tilpasses enhver arbejdssituation

Kameraet oplades som udgangspunkt via USB, men porten er en ”gammeldags” microUSB og ikke den nye USB C, som man finder i nyere topmodeller. Professionelle features som dobbelt SD-kort-indgang må du også undvære, men det er nemt at leve med, når du på de vigtigste parametre får features og billedteknik af en klasse, man normalt skal betale væsentligt mere for.

Lumix GX9 er således et rigtig vellykket kamera, der bør appellere til alle, der ønsker et fuldt udrustet mirrorless kamera, som er nemt at have med sig.


Panasonic Lumix GX9
4.5

Sammenfatning

Pris: 6999 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Kamera
lumix
Panasonic

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S