Home » Kamera » Panasonic Lumix DC-G880K [TEST]: Kompakt luksuskamera
Panasonic Lumix DC-G880K [TEST]: Kompakt luksuskamera

Panasonic Lumix DC-G880K [TEST]: Kompakt luksuskamera

Share

Testens mindste leverer høj kvalitet og brugervenlighed, men også til en halvhøj pris

Der er noget helt utroligt lækkert og retroagtigt over Panasonic Lumix DC-G880K. Det minder om de gamle og hundedyre Leica-kameraer. Det ser analogt ud, men er naturligvis 100 procent digitalt. Det har muligheder, som de gode, gamle, analoge kameraer bød på. Du kan indstille det til silent mode, så det er helt tyst, når der tages billeder. Absolut en fordel, når der skal knipses billeder i for eksempel en kirke, når sovende børn skal fotograferes, eller når du har smuglet kameraet med ind på et turistmål, hvor du er usikker på, om du må tage billeder.

Du kan få linjer sat ind i displayet, så du kan se, om du holder kameraet lige på alle akser. Det er ret let at få funktionerne frem på den 3 tommer store skærm. Og som på ældre kameraer håndteres zoomen manuelt. Det er ikke en motor, der styrer det. På den måde bliver det nemmere og langt hurtigere at skyde et mesterskud.

Se også:  Tablet til al slags vejr: Her er den nye Toughbook S1

Lumix DC-G880K ligger desværre ikke helt så godt i hånden som det kompakte Sony-kamera eller konkurrenten fra Olympus, som er de kameraer, det minder mest om. LCD-skærmen kan vippes ud og op til selfie-mode, men har ikke helt samme fleksibilitet, som især Olympus’ har.

Det samme gælder blitzen, hvis knap kan være lidt vanskelig at ramme. Det er detaljer som disse, der gør, at Panasonic bliver slået af Olympus med et mulehår. For de to kameraer minder meget om hinanden, og firmaerne har da også historisk et samarbejde omkring teknologi og objektiver. De bruger samme type objektiv, så du kan anvende Olympus’ objektiver på Panasonic og omvendt.

Se også:  Panasonic Lumix S5 [TEST]: Suveræn allrounder
Let og kompakt

Panasonic-kameraet vejer blot 270 gram uden objektiv og er temmelig kompakt. Billedkvaliteten ligger meget tæt op ad Olympus’, og vi har en mistanke om, at de har helt identiske billedsensorer. Der er god dybde og tyngde i farverne, og det er i praksis vanskeligt at se forskel på de samme billeder taget med de to kameraer.

På mange måder er vi mest glade for det kompakte Panasonic-kamera, men Olympus’ er lidt mere brugervenligt, og derfor må Panasonic ”nøjes” med en stor anbefaling herfra.


Panasonic Lumix DC-G880K
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Summary

Teknisk set:

Producent : Sony
Navn: Alpha 6000
Type: System
Opløsning: 24,3 MP
Udskiftligt objektiv: Ja
Zoom/brændvidde :  16-50 mm
LCD-skærm: 3”
Video:  HD
Indbygget blitz: Ja
Dimensioner: 120 x 6,9 x 45,1 mm
Vægt med batteri: 344 g
Pris: 3500 kr.

Testholdet mener:

Lumix DC-G880K minder meget om testkonkurrenten fra Olympus – blot ikke helt så brugervenligt. Men kameraet har så mange kvaliteter, at det får en fortjent anbefaling.

TAGS
anbefaling
Panasonic
systemkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S