Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Panasonic Lumix DC-G880K: Kompakt luksuskamera

Testens mindste leverer høj kvalitet og brugervenlighed, men også til en halvhøj pris.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er noget helt utroligt lækkert og retroagtigt over Panasonic Lumix DC-G880K. Det minder om de gamle og hundedyre Leica-kameraer. Det ser analogt ud, men er naturligvis 100 procent digitalt. Det har muligheder, som de gode, gamle, analoge kameraer bød på. Du kan indstille det til silent mode, så det er helt tyst, når der tages billeder. Absolut en fordel, når der skal knipses billeder i for eksempel en kirke, når sovende børn skal fotograferes, eller når du har smuglet kameraet med ind på et turistmål, hvor du er usikker på, om du må tage billeder.

Du kan få linjer sat ind i displayet, så du kan se, om du holder kameraet lige på alle akser. Det er ret let at få funktionerne frem på den 3 tommer store skærm. Og som på ældre kameraer håndteres zoomen manuelt. Det er ikke en motor, der styrer det. På den måde bliver det nemmere og langt hurtigere at skyde et mesterskud.

Lumix DC-G880K ligger desværre ikke helt så godt i hånden som det kompakte Sony-kamera eller konkurrenten fra Olympus, som er de kameraer, det minder mest om. LCD-skærmen kan vippes ud og op til selfie-mode, men har ikke helt samme fleksibilitet, som især Olympus’ har.

Det samme gælder blitzen, hvis knap kan være lidt vanskelig at ramme. Det er detaljer som disse, der gør, at Panasonic bliver slået af Olympus med et mulehår. For de to kameraer minder meget om hinanden, og firmaerne har da også historisk et samarbejde omkring teknologi og objektiver. De bruger samme type objektiv, så du kan anvende Olympus’ objektiver på Panasonic og omvendt.

Let og kompakt

Panasonic-kameraet vejer blot 270 gram uden objektiv og er temmelig kompakt. Billedkvaliteten ligger meget tæt op ad Olympus’, og vi har en mistanke om, at de har helt identiske billedsensorer. Der er god dybde og tyngde i farverne, og det er i praksis vanskeligt at se forskel på de samme billeder taget med de to kameraer.

På mange måder er vi mest glade for det kompakte Panasonic-kamera, men Olympus’ er lidt mere brugervenligt, og derfor må Panasonic ”nøjes” med en stor anbefaling herfra.