Home » Tilbehør » Panasonic Eneloop [TEST]: Miljørigtige batterier er langt billigere i længden
Panasonic Eneloop [TEST]: Miljørigtige batterier er langt billigere i længden

Panasonic Eneloop [TEST]: Miljørigtige batterier er langt billigere i længden

Share

Panasonics genopladelige Eneloop-batterier er langt billigere i længden end supermarkedsbatterier, og så kommer de med en smart oplader, der også fungerer som powerbank til mobiler m.m.

Mange gadgets har indbygget genopladeligt batteri – dog har de fleste af os nok stadig nogle enheder, der kræver løse batterier.

Det behøver ikke være en mindre mijørigtig løsning. Med Eneloop har Panasonic skabt batterier, der skulle sætte minimalt aftryk på miljøet. De er ikke bare genopladelige, men leveres fra fabrikken fuldt opladede med solenergi.

Vi testede fire AA-batterier. Der er 1900 mAh i hvert, og de præsterede en rigtig pæn levetid. Vi har prøvet dem i en guitarpedal, der almindeligvis sluger ret godt, og får i hvert fald 10 timers aktivt brug ud af dem.

Se også:  Oplad dine batterier på 10 minutter: GP klar med verdens hurtigste batterioplader

Eneloop-batterierne tåler ikke mindre end 2100 genopladninger. Selv efter 10 år vil de bevare 70 procent af deres kapacitet, lover Panasonic (det havde vi altså ikke mulighed for at teste, men vi skal nok sige til om 10 år).

Billigere i længden

Selvom de er dyrere at købe end almindelige engangsbatterier, vil Eneloop i længden være meget billigere end selv de billigste supermarkedsbatterier. De kan oplades i enhver kompatibel batterioplader, men vi testede dem med Eneloop BQ-CC87, der fulgte med som en del af pakken.

Den oplader alle fire batterier på cirka 4,5 time. Andre batterier kan også oplades. BQ-CC87 er selv i stand til at registrere typen og dermed lade ved optimal hastighed. Lysindikatorer i forskellige farver viser opladestatus.

Se også:  GP Batteries Recyko Charge 10 [TEST]: Fuld fart på batteriopladningen
Fungerer som en powerbank

BQ-CC87 kan imidlertid også sende strømmen den anden vej. Der er ikke kun et input, men også et output i USB-format. Du får 5 V 1A ud, så du kan oplade din mobil og andre gadgets. Laderen er dermed også en powerbank, som du kan tage med, hvis du har behov for strøm på farten. Den samlede kapacitet er 7600 mAh.

Der findes også andre opladere til Eneloop-batterierne, blandt andet en lynoplader, der kan sættes direkte i stikkontakten. Batterierne kan desuden købes løst, både i AA- og AAA-format, hvis du ønsker flere af dem, Eneloop-serien er således en fin og fleksibel løsning, hvis du vil bruge løse batterier med grøn samvittighed.

Pris: 429 kroner

Samlet vurdering: 5/6


TAGS
AA batterier
batteri
Eneloop
genopladelig
Panasonic

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S