Home » Gratis software » Pakkeprogram med alsidige talenter
Pakkeprogram med alsidige talenter

Pakkeprogram med alsidige talenter

Share

Frontend til open source pakkeformater

PeaZip 5.0.1 er et pakkeprogram der fungerer som et såkaldt frontend, det vil sige det er en fælles brugergrænseflade, der samler funktionaliteten fra flere andre programmer under et. Programmet er open source og omfatter en lang række ligeledes open source pakkeprogrammer, der således kan anvendes, uden at man nødvendigvis skal benytte flere forskellige pakkeprogrammer samtidigt.

Har man brug for et program til at pakke filer til komprimerede arkivfiler og pakke den ud igen er PeaZip et ganske godt bud. Programmet koster ikke noget, og kan downloades i flere udgaver, man kan få programmet til Windows i en 32 bit udgave og i en 64 bit udgave: Det er ligeledes muligt, at få en transportabel udgave til Windows, der ikke behøves at installeres. Endelig er det muligt at hente en version til operativsystemerne Linux/BSD.

Vi har testet den 32 bit udgave, der kan anvendes til alle udgaver af Windows, den 64 bit udgave kræver et Windows 64 bit operativsystem.

Enkelt og omfattende pakkeprogram

PeaZip er først og fremmest et pakkeprogram, hvormed det er muligt at komprimere filer og mapper, så de fylder mindre med pakkeformaterne 7z, arc/wrc, sfx (7z/arc), bz2, gz, paq/lpaq/zpaq, pea, quad/balz, split, tar, upx og zip. Programmet kan dog læse og udpakke arkivfiler skabt i yderligere 130 forskellige pakkeformater, herunder det vidt udbredte rar-pakkeformat.

Programmet er let at anvende, det har en stifinder lignende brugergrænseflade med genveje til mange placeringer i Windows i venstre menu.

I PeaZips venstre menu kan du også søge efter filer, og trække dem hen på menuen så de åbnes i PeaZip. Længere nede i venstre menu er der genveje til at starte forskellige programmer som Notepad, Google, FireFox eller foretage en websøgning på mange forskellige søgemaskiner samtidigt. Blot for at nævne nogle af de funktioner, der ikke stringent har noget med pakkeformater at gøre.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Programmet understøtter som sagt flere pakkeformater, det er selvfølgelig muligt, at vælge mellem hvor meget man ønsker ens data skal komprimeres. Der er forskellige komprimeringsgrader at vælge mellem, det varierer hvor mange alt efter pakkeformat.

Man kan også vælge om det komprimerede skal gemmes i en enkelt fil eller være fordeles ud over flere pakkefiler, hvis det valgte pakkeformat understøtter det. Er det tilfældet kan programmet fordele det pakkede ud over pakkestørrelser, lige fra 1,44 MB floppystørrelse helt op til 8,5 GB for dvd-dl. Endelig kan man vælge tilpasset for egne præferencer.

Der kan være tilknyttet forskellige undervalg til de enkelte pakkeformater, alt efter hvad de understøtter af variationer i brugte metoder med mere. De pakkede filer kan selvfølgelig også krypteres, det afhænger igen af den valgte pakkeformat. Men man kan i alle tilfælde opnå ret stærk kryptering, hvis man vælger den grundigste metode.

Andre spændende muligheder

PeaZip har mange pakkerelaterede funktioner, men der er også mange andre små funktioner der kan være nyttige. Programmet kan anvendes til at finde duplikater, man kan sammenligne filer, filer kan splittes eller samles. Det er også muligt at verificere filers ‘hash’ checksum se indholdet af filen i hex-format med mere. Der er også en funktion til sikkert at slette filer, så de ikke skulle kunne blive gendannede igen.

Programmet rummer også en Password Manager funktion, der lader dig skabe en master password der kan beskytte og rumme de mange forskellige passwords man har brug for på internettet. Såvel masterpassword og almindelige passwords kan dobbeltbeskyttes ved at man angiver en nøglefil som ekstra sikkerhed. Pasword Manager er beskyttet af 256bit AES kryptering. Passwords kan eksporteres i krypteret form og dermed gendannes, hvis der skulle ske noget med computeren.

Se også:  Gratis: Her er fire knaldgode programmer, der ikke koster en krone

Man kan let og hurtigt skifte sprog på brugergrænsefladen i PeaZip, desværre er programmets brugergrænseflade dog endnu ikke oversat til dansk.

Programmet har i det hele taget en bred palette af muligheder, når det kommer til at tilpasse programmets udseende og funktionalitet i videste forstand.

Sponseret, dog med valg

I løbet af installationen bliver man præsenteret for flere valg, herunder om det skal være en standard installation eller en tilpasset installation. Her vil det for de fleste være passende at vælge standard installation. Man bliver også præsenteret for en række af de pakkeformater, som programmet kan skabe eller læse og der kan vælges til eller fra. I første omgang kan man roligt springe disse valg over.

Har man valgt en af de normale versioner vil programmet indeholde såkaldte sponserede programmer. Den første er Tweeki der er en Twitter klient til Windows, den anden er en prøveversion af Tuneup Utilities 2013. Hvis du ikke ønsker disse to programmer skal du i første tilfælde sætte markering i feltet ” I do not want to”, og i andet tilfælde fjerne markeringen ud for feltet, at du accepterer at prøve programmet.

Vil du helt undgå dette findes der dog en sponsorfri udgave til Windows der kan downloades lidt længere nede på websiden.


PeaZip 5.0.1
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Enkelt men stærkt pakkeprogram med stærke rødder i open source

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
pakkeprogram
PeaZip

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S