Home » Andet » På rejse tilbage til de gode gamle dage
På rejse tilbage til de gode gamle dage

På rejse tilbage til de gode gamle dage

Share

Retrobølgen er stadig over os, og på nettet kan man hurtigt rejse tilbage i tiden og genopleve søde minder om musik, spil og hjemmesider

Savner du de gode, gamle dage? Så lad os stige på nettet og rejse tilbage i tiden. Og musikken er selvfølgelig den bedste udløser af nostalgiske følelser.

[pt id=’2035470′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Retrojam.”‘]

Retrojam.

Lidt mere seriøst er et kig på NME’s liste over de 50 bedste albums udgivet år for år helt tilbage fra 1975, hvor Bob Dylan havner øverst for sit album “Blood On The Tracks”, frem til i dag. Man kan endda klikke sig ind på anmeldelsen af de enkelte albums. En lignende liste finder man hos BestEverAlbums.com, der endda går helt tilbage til 1940. Eller tjek Grammy-listen år for år helt tilbage fra 1958, hvor Ella Fitzgerald som den første kvinde i prisuddelingens historie velfortjent vandt prisen for bedste sangerinde.

[pt id=’2035469′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”NME.”‘]

NME.

På samme måde kan man tjekke listerne for alle Oscar-vinderne gennem tiderne tilbage fra første show i 1929, hvor man startede i det små med kun otte prisvindere i alt og med Luftens Helte om to jagerpiloter under 1. verdenskrig, der som den første blev kåret til den bedste film nogensinde af Filmakademiets dommere. Samme år var Charlie Chaplin nomineret i kategorien som bedste skuespiller i The Circus. Han vandt imidlertid ikke, men fik i stedet en Special Award for sin præstation som filmkunstner igennem tiderne.

Se også:  Internettet sviner med strømmen - er maskinlæring løsningen?

Mange af Chaplins film kan man faktisk se kvit og frit hos Internet Archives filmsektion – desværre ikke The Circus, men nyd i stedet klassikere som The Immigrant og Vagabonden eller andre gamle spillefilm som Dr. Jekyll and Mr. Hyde og Wizard of Oz. Alle de bedst bedømte film gennem tiderne finder man på Imdb’s brugerdrevne hitliste, der går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet.

De klassiske spil

Også fortidens spil er ren nostalgi, og det er barnlig glæde at prøve fingerkræfter med dem igen. I anledning af det legendariske spilfirma Ataris 40 års jubilæum kan man på spilsitet Atari Arcadeopleve eller genopleve klassikere som Asteroids, Pong, Super Breakout og fem andre retrospil af høj klasse. Eller stik triggerfingeren forbi Game Oldies, hvor nogle af de klassiske spil fra både Amiga, Sega, Nintendo, Playstation og Game Boy kan spilles i fulde versioner. Enkelte spil kan også hentes ned i fulde versioner til pc i Internet Archives spilarkiv, blandt andet Quake, Wolfenstein 3D og Age of Empires: The Rise of Rome.

Se også:  Samsung har skabt "verdens mest uhyggelige film" - se den her ...

Lad os slutte af med internettet, hvor det er ret rystende at se på hjemmesider fra 80’erne og 90’erne – hvilket du kan ved at klikke dig over på Internet Archives Wayback Machine, hvor du kan indtaste en URL og herefter se gamle kopier af hjemmesider taget på en givet dato tilbage i tiden.

Første kopi vi finder af Datatid TechLifes hjemmeside er fra 1998, og vi må nok konstatere, at det ikke rigtig er noget kønt syn, men layoutet er faktisk meget tidssvarende for en hjemmeside på det tidspunkt. Prøv selv at se …

[pt id=’2035471′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids hjemmeside anno 1998.”‘]

Datatids hjemmeside anno 1998.


TAGS
film
Internet
musik
retro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S