Home » Internet » På disse dage er vi mest på mobilen
På disse dage er vi mest på mobilen

På disse dage er vi mest på mobilen

Share

Telia har analyseret forbruget af mobildata fra de seneste tre år.
Opgørelsen viser, hvordan datatrafikken generelt er steget markant og
faktisk er femdoblet i løbet af perioden. Analysen viser også, at det
hvert år er selv samme dag, hvor vi er mindst aktive på mobilnettet

Med femdoblingen af datatrafikken peger den overordnede tendens for datatrafikken således kun én vej: opad! Men hvad skyldes denne markante stigning i datatrafikken på vores mobilnetværk – og hvor længe vil det fortsætte? Vi har spurgt Preben Mejer, direktør for videnscentret Innovation Lab:

”En stor del af danskernes internetforbrug er de senere år rykket over på mobilen i kraft af stadigt flere datadrevne services, som hjælper os i hverdagen, fordi vi har adgangen lige ved hånden. I kombination med de høje 4G-hastigheder på mobilnetværket, som blev introduceret her i landet af Telia i 2012, får det datatrafikken til at stige. Desuden er priserne på mobildata faldet, og mange danskere har i dag abonnementer med store mængder data inkluderet, som skal ses i relation til den stærke, mobile livsstilstrend, som har vænnet os til, at vi kan (og vil) være online altid”, siger Preben Mejer.

Se også:  Nu får Fyn også 5G

Selvom udviklingen i mobilt netsurf kun går én vej, så viser oversigterne fra 2012 og 2014 alligevel nogle interessante udsving:

”Førhen var det tydeligt at se, hvordan dataforbruget faldt i løbet af sommerferien og først rettede sig op igen for alvor i september, hvor også de videregående uddannelser kom op i gear. I dag bruger vi generelt mere data i ferien og i fritiden, hvor vi streamer musik og film, deler billeder og videoklip og tjekker nyheder, og det gør udsvingene mindre tydelige”, siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Kan man i opgørelsen se, hvilken dag der er årets mest ”datadøde”, og hvornår mobilnetværket gløder mest intenst?

”Der er altid mindst trafik i begyndelsen af året, fordi forbruget samlet set jo hele tiden stiger, og netop derfor er 1. januar generelt en meget stille datadag – nok også, fordi vi er mange, som ligger brak på sofaen. Det er dog påfaldende, at lige præcis den dag, hvor forbruget har været absolut lavest i både 2012, 2013 og 2014, hvert år er den tredje onsdag i januar. Årsagen til dette er lidt af et mysterium for os – men det viser tallene altså”, siger Christoph Nørgaard fra Telia.

Se også:  Nu får Fyn også 5G

Hvad så i den anden ende af skalaen?

”Ja, her skal vi meget naturligt hen til slutningen af året, og her var det absolutte peak i både 2013 og 2014 den anden søndag i advent (hhv. den 7. og 8. december, red.). Hvorvidt det skyldes, at vi alle har uploadet billeder af tændte adventskranse og hjemmehygge, eller vi måske har streamet en god film eller tv-serie, skal jeg lade være usagt, men det er et interessant mønster, der tegner sig”, slutter Christoph Nørgaard.


TAGS
datatrafik
mobilt bredbånd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S