Home » Smart hjem » Overvågningskameraer [TEST]: Udendørs overvågning med sirene
Overvågningskameraer [TEST]: Udendørs overvågning med sirene

Overvågningskameraer [TEST]: Udendørs overvågning med sirene

Share

De to overvågningskameraer i denne duel bygger på hvert sit koncept, men én ting har de til fælles: De indeholder begge en sirene, som kan aktiveres af brugeren og – måske – skræmme uønskede gæster væk fra matriklen. Alt om DATA har lagt hænder, øjne og ører til disse nye løsninger

Kald det bare paranoia, men hvad gør man, når blot 5 % af alle anmeldte indbrudstyverier bliver opklaret, og man ikke kan forvente, at politiet rykker ud, mens sporene er friske? Mange køber sig til lidt mere tryghed ved at installere overvågnings- og alarmsystemer i det lønlige håb, at kriminelle på jagt går videre til en nabo, som ligner et nemmere offer.

Udendørs overvågning – hvordan?

Så snart en tyv er brækket ind i et hjem, kan der allerede være sket store skader. Derfor anbefales det at placere overvågningskameraer udendørs – og gerne supplere med sikring af vinduer og døre samt mere overvågning.

Kabelfri kameraer er smarte, fordi de nemt kan sættes op praktisk talt hvor som helst og kommunikere via et Wi-Fi-netværk, der jo er næsten er lige så selvfølgeligt i et smart hjem som strøm i stikkontakterne og vand i hanerne. Denne type kameraer skal oplades med passende mellemrum og kan være relativt dyre. Desuden er de ofte nemme at stjæle.

Se også:  TP-Link Tapo C200 [TEST]: Dette kamera har øjne i nakken

Til private installationer bruger man også ”trådløse” overvågningskameraer, som strømforsynes fra stikkontakter, men ellers er opkoblet via Wi-Fi. De kan være billigere i anskaffelse og drift end kabelfri typer, men til gengæld kan de være dyre i installation – især hvis der skal opsættes nye stikkontakter og repareres efter elektrikeren.

De to kameraer i denne test tilhører den sidste variant, men er ellers meget forskellige.

Somfy Protect

Somfy er en fransk koncern, som arbejder i næsten 60 lande, beskæftiger omkring 5000 medarbejdere og omsætter for noget over en milliard euro. Virksomheden er specialist i automatisk styring af vinduer og døre, men har også kastet sig over overvågning og sikkerhed. I Danmark driver Somfy sin egen onlinebutik og leverer desuden til elbutikker og byggemarkeder.

Se også:  Arlo Baby [TEST]: Er dette den smarteste babyalarm?

Somfy Protect Outdoor Camera er noget anderledes end de overvågningskameraer, som vi ellers har testet en del af på Alt om DATA.

Først og fremmest minder designet om en lampet, der sidder på et tykt vægbeslag. Det kan man have sine meninger om, men særligt diskret er det efter vores mening ikke. Man kan vælge, om udførelsen skal være hvid eller antracit.

Selv om kameraet kan købes i gør det selv-butikker, er det i højere grad end de enheder, vi normalt tester, udformet til egentlig installation. Man kan montere en strømledning – medfølger ikke – og slutte det til en stikkontakt. Man kan selvfølgelig også bruge en eksisterende installation, og så skal man måske overveje at kontakte en fagmand. En mulighed for en PoE (Power over Ethernet) router-kabling kunne også være rar at have.

TAGS
overvågningskamera
somfy
TP-Link

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S