Home » Sikkerhed » Overvågningskameraer [STORTEST]: Tryghed i ferietiden – og resten af året
Overvågningskameraer [STORTEST]: Tryghed i ferietiden – og resten af året

Overvågningskameraer [STORTEST]: Tryghed i ferietiden – og resten af året

Share

I et normalt år er ferietid lig med indbrudstid. Sådan bliver sommeren 2020 nok ikke i så høj grad som normalt, men derfor kan det alligevel være rart at kunne følge med i, hvad der sker på hjemmefronten, mens man er ude. Her stortester vi otte overvågningskameraer med Full HD og Wi-Fi

Ordet ”overvågning” har ikke altid en rar klang. Hos nogle vækker det minder om George Orwells ikoniske bog ”1984”. Andre kommer til at tænke på det gamle Østtyskland, hvor en del af de borgere, der ikke var flygtet til Vesten, forbedrede deres livskvalitet ved at udspionere deres naboer, familie, venner og kolleger – og stikke dem til det magtfulde sikkerhedspoliti.

Derfor vakte det ikke udelt begejstring, da regeringen i efteråret 2019 fremlagde sit udspil ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum”. Anledningen var stærkt tiltagende bandekriminalitet, og et punkt på løsningsmenuen var øget videoovervågning af hele det offentlige rum.

Billigt og forholdsvis nemt

I den politiske debat var det fremme, at der er 1,5 millioner trygheds- eller sikkerheds-kameraer i Danmark, samt at forskere mener, at videoovervågning ikke har nogen særlig effekt mod voldskriminalitet, men derimod virker præventivt over for hærværk, tyveri og indbrud.

Når der er solgt rigtig mange overvågningskameraer til private, er de to primære årsager nok, at denne form for tryghed kan købes til priser fra nogle få hundrede kroner og er ret nem at få til at køre i et hjem med trådløst internet. Hvad der vel vil sige mere end 80 procent af de danske husstande.

Se også:  Nu er Canon også ramt af kæmpe ransomware-angreb - flere services nede

Det har uden tvivl også hjulpet, at overvågnings- og alarmsystemer nu kan købes lige så frit som pizza og sodavand. Selvfølgelig er der regler om overvågning, som det kan være strafbart at overtræde. Men man skal hverken søge om tilladelse til opsætning eller registrere sit grej, endsige have sine installationer godkendt af nogen myndighed.

Og så vil vi gerne henlede læsernes opmærksomhed på Politiets Kameraregister, som blev oprettet efter terrorangrebet i Krudttønden i København i 2015, da billeder fra private overvågningskameraer gjorde det muligt at følge gerningsmandens rute gennem byen. Når man registrerer sit overvågningsudstyr, kan man bistå politiet i dets efterforskning, men derfor skal man stadig følge reglerne.

På den relevante hjemmeside står der advarende: ”Registrering af et kamera i registeret fritager dig ikke for ansvaret for at sikre, at tv-overvågningen er lovlig og korrekt opsat. Manglende efterlevelse af reglerne om tv-overvågning kan straffes.”

Smart(ere) tryghedskamera

Når vi læser, at der findes 1,5 millioner sikkerhedskameraer i Danmark, reagerer vores mavefornemmelse med at rumle, at det sikkert er rigtigt nok, at der i årenes løb er solgt så mange af disse gadgets, men vi tror også, at en stor del af dem for længst er stået af, kasseret eller blot er pillet ned igen, fordi de ikke levede op til forventningerne.

Se også:  5 gode råd til at undgå identitetstyveri på Facebook

Her kan vi konstatere, at sikkerhedskameraer har opført sig som smartphones, fladskærme og anden digital elektronik. Kvaliteten har taget tigerspring, de er blevet meget nemmere at bruge, og priserne er dykket. Ydermere kan de indgå i løsninger med andre Smart Home-enheder og gøre livet både sikrere og sjovere.

Deltagerne i denne stortest er håndplukket på de øverste hylder hos nogle af markedets stærkeste producenter af opkoblede enheder til private og små virksomheder. Uanset om du vil starte med dit første overvågningsanlæg, eller du bare vil have noget bedre end din eksisterende løsning, er vi sikre på, at du vil kunne finde inspiration i denne test.


TAGS
overvågningskamera
sikkerhed
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S