Home » Sikkerhed » Overvågningskameraer [STORTEST]: Små brødre ser dig
Overvågningskameraer [STORTEST]: Små brødre ser dig

Overvågningskameraer [STORTEST]: Små brødre ser dig

Share

Overvågnings- eller sikkerhedskameraer er for længst blevet tilgængelige for alle, der vil holde øje med, hvad der sker i og omkring deres hjem eller virksomhed. Her tester Alt om DATA nogle løsninger, som også egner sig til lejligheder

”Store Broder ser dig” er det gennemgående tema i George Orwells ikoniske roman ”1984”, hvor indbyggerne i Oceanien konstant overvåges via teleskærme. Forløberne for nutidens smart-tv med Skype-kamera og mikrofon?

Vi er – vist nok – sluppet for en Store Broder, der måske/måske ikke eksisterer i virkeligheden som en person, eller også blot er en figur, skabt af staten og dens tankepoliti. Til gengæld har vi fået en masse små brødre i form af videokameraer, som via Wi-Fi og internettet kan rapportere om situationen i hjem og på arbejdspladser.

Disse kameraer kan fås fra nogle få hundrede kroner og opefter. Det er et helt andet prisniveau, end banker, tankstationer, butikker og andre udsatte mål er vant til at betale for deres professionelle, kablede installationer. Derfor er salget af overvågningsudstyr til private i voldsom vækst.

Se også:  Guide: Sådan får du en sikker pc

Her på Alt om DATA udgør overvågningskameraer en betydelig og voksende del af vores testemner. Meget af dette grej er primært konstrueret til parcel- og rækkehuse. Til denne stortest har vi håndplukket nogle produkter og løsninger, som nemt eller med et minimum af installationsarbej-de også kan bruges til overvågning af lejligheder.

Overvågning – hvorfor og af hvad?

G4S og andre sikringsfirmaer oplever ofte en lokal salgsfremgang, når der har været indbrud i et område. Tilsvarende kan hundeluftere registrere, at husejere opsætter videokameraer, når de eller deres naboer har haft ubudne gæster.

Der kan være flere andre grunde til at anskaffe et overvågningskamera. Et indendørs kamera kan afsløre, hvad husdyr og børn foretager sig, når de er alene hjemme. Et amerikansk firma har begået et pressefoto, hvor et par overordentligt renskurede teenagere kan ses siddende med deres lektier under kameraet i familiens samtalekøkken.

Se også:  IoT er ved at blive en moden teknologi – men brugen af den er endnu begrænset

Et overvågningskamera med mikrofon og højttaler kan fungere som en avanceret babyalarm, så forældrene kan observere barnet og eventuelt trøste det via en smartphone. D-Link har et EyeOn Baby Monitor-kamera, hvor man kan vælge mellem fem forskellige vuggeviser. Hvis lyden fra den lille højttaler blot får barnet til at skrige højere, kan mor og far glæde sig over at have sat en potentiel hi-fi-entusiast i verden.

En efter vores mening super-smart idé er at udforme et overvågningskamera som en videodørspion, der kan kombineres med en ringeklokke og måske en bevægelsessensor. Ikke alene kan man så få at vide, at der nogen ved døren.

Man kan også tale med vedkommende og f.eks. fortælle pakkeposten, at det liiige varer et øjeblik, før man er på pletten og kan modtage forsendelsen. Og skulle den besøgende have skumle hensigter, vil vedkommende måske gerne være fri for at blive videofilmet og lusker videre.

overvågning3

Et ultrabredt 180-graders synsfelt gør det muligt for et enkelt kamera at overvåge et helt rum. Her kan du se dækningen i forhold til gængse objektiver på 120° og 75°.

TAGS
overvågning
overvågningskamera
sikkerhed

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S