Home » Smart hjem » iRobot Roomba 980 [Test]: Overskuer dit hjem med elektroniske øjne
iRobot Roomba 980 [Test]: Overskuer dit hjem med elektroniske øjne

iRobot Roomba 980 [Test]: Overskuer dit hjem med elektroniske øjne

Share

Med sit virtuelle kort er Roomba god til at finde rundt i boligen

Roomba 980, der er den nyeste og største model fra iRobot, er forsynet med en lille topplaceret kamerasensor og en computer, der effektivt fortolker de data, kameraet opfanger. Det betyder, at støvsugeren danner et virtuelt kort over dine stuer og værelser. I kombination med andre sensorer, der registrerer, hvor langt robotten kører i hver retning mv., lærer robotten på den måde din boligindretning at kende og kan løbende tilpasse sig ændringer.

Sammen med den specialudviklede software Adapt 2.0 kan maskinen”se” rummet, møbler og genstande foran sig og også spotte snavsansamlinger. iRobot kalder selv teknologien for ”Visual Simultaneous Localization And Mapping” (VSLAM), og resultatet er angiveligt, at robotten lægger en intelligent ruteplan.

Se også:  Nu bliver din iRobot meget smartere - helt ny app klar

Roomba 980 anvender derudover et effektivt sugesystem uden børsterulle, hvor støvet i stedet trækkes ind mellem to modsat kørende valser med et særligt belægningsmønster, der hindrer snavset i at klumpe sammen og stoppe sugedysen. Og motorens sugeeffekt øges betragteligt, når maskinen kører over tæpper og måtter.

Støder robotten på særlig snavsede områder, arbejder den ihærdigt disse steder. Men du kan også manuelt få støvsugeren til at kredse i stadigt større cirkler ud fra et udvalgt sted. Til en arbejdsgang hører også kantrengøring, og har der været særligt beskidt (for eksempel mange hår fra husdyr), kan robotten finde på at gå over det hele én gang til.

Se også:  iRobot Roomba s9+ [TEST]: Intelligent robot giver personlig rengøring
Kan styres med app

Som noget unikt for robotstøvsugere kan Roomba 980 gå online via Wi-Fi, og henter du den tilhørende iRobot-app, kan du både starte, styre og overvåge alle robottens funktioner trådløst fra din mobiltelefon. Du kan eksempelvis bestemme, hvilken rute Roomba 980 skal gennemkøre og få status over rengøringen. Der er noget over at sidde på kontoret og udstikke ordrer til ”rengøringshjælpen” hjemme i privaten.

Roomba 980 leveres med to batteridrevne ”fyrtårne”, der med usynlige lysstråler hindrer robotten i at passere afgrænsede steder, hvor det ikke er hensigtsmæssigt, at robotten kommer.

iRobot Roomba 980
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

iRobot Roomba 980

Pris: 8500 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
iRobot
robotstøvsuger
Roomba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S