Home » Betalingssoftware » Overskuelig backup
Overskuelig backup

Overskuelig backup

Share

Backup-programmer har en tendens til at være komplicerede
at bruge, men det nye backup-program fra Nero er let og intuitivt at bruge, en
dejlig overraskelse

Backup er og bliver en af de ting, som der bare aldrig er nogen der får taget sig sammen til at gøre, i hvert fald ikke når vi snakker om hjemmecomputeren, ikke sandt?

Gennem de sidste par år er der dukket en række backup-programmer op, og med varierende held har de forsøgt at være brugervenlige. For nyligt er der dukket en ny spiller op på markedet for backup-programmer, Nero, der ellers bedst er kendt for deres multimedieprogrammer, som vi her i bladets spalter har kigget på flere gange.

Men Nero BackItUp and Burn er en ny type program fra Nero-folkene, og vi kunne ikke lade være med at kigge programmet efter i sømmene, for at se, hvordan det klarede sig i dette forvirrende marked. Desværre startede det hele ikke specielt godt for Nero BackItUp and Burn. For installationen tog næsten 40 minutter, og en stor del af tiden, sad vi og spekulerede på, om programmet måske var gået i stå.

Programmet krævede nemlig at Microsoft .NET var installeret på computeren, og da det ikke var tilfældet på vores testcomputer, skulle disse komponenter først downloades, og derefter installeres, og det var den del af installationen der tog broderparten af tiden. Ikke mindst fordi det kom til at betyde, at der skulle to genstarter til af systemet inden vi var helt færdige.

Overskuelig brugergrænseflade

Men da første installationen var klaret, blev vi glædelig overraskede over at se en meget simpel brugergrænseflade til programmet. Du starter op med en oversigt, hvor du kan se dine planlagte backups, og andre opgaver i programmet, som du har tidssat. Naturligvis er den tom første gang.

Herfra har du et par menupunkter. Backup, Gendan, Sync og Funktioner, alle knapper med en rullemenu der folder sig ud, hvis du klikke på den tilhørende pil. Backup-funktionen er specielt interessant her, og du kan vælge enten en automatisk backup, en filbackup, en drevbackup eller at bekræfte en af de backup du allerede har foretaget.

Automatisk backup kan bruges enten sammen med et eksternt lager på computeren, eller til en online tjeneste som Nero driver. Vælger du sidstnævnte så skal du oprette en konto hos dem for at benytte deres online-tjeneste. Det er dog ikke gratis, således koster 5GB £29,99 for 12 måneder, altså omkring 300 kroner om året, og 25GB koster £79,99 for 12 måneder, lige under 800 kroner.

De øvrige backup-funktioner giver sig selv, så dem springer vi let og elegant over i denne artikel. I stedet hopper vi over til Sync-funktionen, hvor du kan vælge at holde to mapper synkrone. De mapper behøver ikke være fysisk placerede på computerens harddisk, men kan godt være på eksterne enheder som usb-nøgler eller cd/dvd’er.

Stærke funktioner

Men der hvor Nero BackItUp and Burn virkelig viser, at det er et program med muligheder, er under funktioner. Her er der nemlig mulighed for at oprette en nødstartsdisk, så skulle din computer pludselig nægte at starte, kan du bruge den cd/dvd til at starte din computer på, og derefter genskabe computeren ud fra en backup som du tidligere har lavet med Nero BackItUp and Burn.

En sjov lille detalje i programmet er muligheden for at lave et SyncTool. Det værktøj opretter en enhed du kan bruge til at holde mapper eller enheder synkrone, og så kræver de ikke at BackItUp and Burn er installeret. En smart lille detalje som vi sætter stor pris på.

Endelig skal vi da også lige komplimentere Nero for at smide Nero Express med i pakken. Så du får faktisk to programmer i en enhed. Og Nero Express hører faktisk til blandt et af de bedre programmer af sin slags.

Alt i alt er Nero BackItUp and Burn et godt program som vi har været glade for her på redaktionen.


Nero BackItUp and Burn
  • Funktionalitet
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Det er dejligt når man får fat i et program der opfylder sine egne påstande. BackItUp and Burn er let at bruge, let at arbejde med og rimelig hurtig til at lave backup

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Back-up
Brændersoftware
nero

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S