Home » Tablet » Overraskende tæt duel [TEST]: iPad versus Android-tablet
Overraskende tæt duel [TEST]: iPad versus Android-tablet

Overraskende tæt duel [TEST]: iPad versus Android-tablet

Share

De fleste danskere vælger en iPad, når de køber tablet. Men hvorfor egentlig – kan vi ikke lige så godt vælge en Android-tablet? Testen mellem en populær iPad og en Samsung-tablet i samme prisklasse er overraskende tæt på dødt løb, så måske skal vi tænke i nye baner …

Apple iPad Pro Wi-Fi

Styresystem: iOS • Skærmstørrelse: 11” • Hukommelse: 64 GB • Pris: 5999 kr.

Styresystem

Det er vanesag, om du er til Android eller iOS. Men iOS er en meget avanceret og ret stabil platform, og de applikationer, der følger med styresystemet, er ekstremt brugbare. iOS får en kneben sejr på dette punkt.

Vurdering: 6/6 stjerner

Apps

Alle applikationer til iOS skal gennem en kvalitetskontrol. Det har Apples brugere haft stor glæde af med hensyn til både sikkerhed og stabilitet. Apple har tabt lidt terræn, men ofte kommer de sjoveste apps først til iOS.

Vurdering: 5/6 stjerner

Skærm

Apple har en lidt gammeldags teknologi med led-skærm og samtidig en marginalt lavere opløsning på en skærm, der er en halv tomme større. Skærmen har dog eminent skarphed og er hurtig. Den leverer ikke samme farvedybde, som Samsungs OLED-skærm gør, men til gengæld mere brillante farver. Dødt løb her.

Se også:  Et væld af tv-nyheder fra Samsung

Vurdering: 5/6 stjerner

Bestykning

Selvom Apples A12X Bionic-processor ikke er producentens allerhurtigste, er den forrygende hurtig, og her har Apple generelt haft et forspring til konkurrenterne. Du må til gengæld nøjes med 64 GB hukommelse, hvilket er lidt fedtet for en model med et ”Pro”-logo. Vil du have mere, må du til lommerne. Batteritiden er opgivet til 10 timer på Wi-Fi, og det holder uden problemer.

Vurdering: 5/6 stjerner

Kamera

Kameraet med 12 MP bagpå og 7 MP på fronten giver billeder af fornuftig kvalitet. Men det er her tydeligt, at vi tester en iPad af lidt ældre dato, og kameraet har ikke helt de samme muligheder, som vi ser i de helt nye (og mere kostbare modeller).

Vurdering: 3/6 stjerner

Design og kvalitet

iPad Pro er flot lavet. I hånden opleves enheden som det gennemførte kvalitetsprodukt, det er. Her er et produkt, der sætter niveauet for hele genren.

Se også:  Samsung Galaxy A42 5G [TEST]: Helstøbt 5G-mobil til fornuftig pris

Vurdering: 5/6 stjerner

Pris

Apples produkter er kostbare, og du har kun én producent at vælge imellem, hvis du vil have iOS. Men det sikrer høj kompatibilitet mellem produkterne med iOS. Denne iPad Pro har været på hylderne i mere end et år, men den kan stadig dyste mod de nyeste. Det fortæller alt om, hvor godt teknologien er skruet sammen.

Vurdering: 4/6 stjerner

Testholdet mener

Selvom denne iPad ikke er af nyeste dato, er den stadig med helt fremme. Her taber den marginalt, og det er altså ret godt gået af et ”ældre” produkt. Det fortæller på mange måder alt om iPad og Apple generelt: Som udgangspunkt er produkterne af høj kvalitet og har ekstrem lang levetid. Bundniveauet er tårnhøjt. Men du får alligevel en anelse mere for pengene med den testede Samsung – og derfor bliver det et knebent nederlag til Apple.

Samlet vurdering: 4/6 stjerner

TAGS
Apple
duel
Samsung
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S