Home » Hardware » Guide: Alt du skal vide om overclocking
Guide: Alt du skal vide om overclocking

Guide: Alt du skal vide om overclocking

Share

Er det umagen værd?

Det er et svært spørgsmål, og svaret afhænger af dine omstændigheder. Der er ingen tvivl om, at overclocking er gratis ekstra ydelse. Det er et interessant tidsfordriv for den, der vil udvide sit kendskab til skræddersyede pc-systemer, og nu om dage er det ganske sikkert. Der er dog altid ulemper: Vi kan ikke ignorere det ekstra strømforbrug, og man skal forholde sig til afledning af varme. Når det er sagt, må vi indrømme, at vores eksistensberettigelse består i at presse hardware til det yderste, og det er vores yndlingsbeskæftigelse.

For den gennem-snitlige pc-bruger er det ikke noget, man skal tage for afslappet, men hvis muligheden er der, hvorfor så ikke drage fordel af den?

Se også:  Før ferien: Alt det du bare må have med

Imidlertid fokuserer computerverdenen ikke altid på mere kraft og højere ydelse. Hvis man ønsker at reducere temperaturen og støjen i kabinettet, kan det være rigtigt at skrue ned for spændingen. Intel har altid været ekstremt konservativ med den grund-VID (voltage identification), som man tildeler sine processorer, før de forlader fabrikken.

Og for mange chips er den langt højere end nødvendigt af hensyn til stabiliteten. Men det afhænger naturligvis af ens held i siliciumlotteriet. Som du kan se af vores resultater, har vi en reduktion af kernespændingen på blot 0,1 V fået sænket temperaturen med 15 grader og samtidig opnået en helt stabil overclock med minimal påvirkning af ydelse.Hvis du har en chip fra K- eller X-serien, og du ikke roder rundt med spænding og frekvenser, går du glip af meget. Det er muligt, at overclocking kan rumme farer og frustrationer, men den følelse, man får, når man omsider har ramt maksimum for sin processor, er helt enestående. 

Se også:  Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

CPU-benchmarks 

Vores testudstyr består af Asus X99 Strix Gaming, Nvidia GeForce GTX 1080, 32 GB Crucial Ballistix Elite ved 2.666 MT/s, 500 GB Samsung 850 Evo, 1 TB Samsung 850 Pro, Be Quiet! Dark Power Pro Platinum 1.200 W psu og en NZXT Kraken X61 plus 2 x 140 mm Noctua NF-F12 iPPC-ventilatorer. Under vores overclocking skruede vi Core i7-6950X op til 4,3 GHz ved 1,31 V og øgede kernefrekvensen med 200 MHz og hukommelsen med 450 MHz på GeForce GTX 1080.

GPU-benchmarks

System-benchmarks 

TAGS
cpu
gpu
Guide
MSI
overclocking

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S