Home » Hardware » Guide: Alt du skal vide om overclocking
Guide: Alt du skal vide om overclocking

Guide: Alt du skal vide om overclocking

Share

Overclock din cpu guide

1 hent softwaren

Dit system er altså oppe at køre ved standardfrekvensen. Nu er tiden inde til at skrue op for spændingen og få processoren så højt op, som den kan klare. Først skal du downloade nogle programmer. Du skal bruge noget, der kan give dig basistal for ydelse; Cinebench R15 er hurtig, gratis og en god indikator for renderingsstyrke.

Det næste, du skal bruge, er en syntetisk benchmark; Prime95 og OCCT er to fremragende eksempler. OCCT stresstester også samtidig hukommelseskanaler. Endelig har du brug for yderligere to programmer – et, der kan måle Vcore, og et til at måle temperaturen. Vi vil foreslå CPU-Z til overvågning af spænding og frekvens og HWMonitor til temperaturerne. HWMonitor måler også spænding, men det er langt nemmere at se, hvad der sker, med CPU-Z.

2 kør de indledende Test

Efter download og installation af din benchmark-software skal du bruge nogle indledende tal. Det er bedst at skrive dem ned eller oprette et regneark, hvor du kan dokumentere, hvilken spænding du bruger, til hvilken multiplikator, og hvad dine scorer, temperaturer og stabiliteter er ved hvert forsøg. På den måde glemmer du ikke disse oplysninger, og du kan vende tilbage til dem senere hen.

Til at begynde med skal du åbne CPU-Z og HWMonitor, hvorefter du åbner Cinebench R15 og kører cpu-testen tre gange i træk [Billede A]. Noter alle tre scorer, og beregn gennemsnittet – det er dit udgangspunkt. Det er også bedst at notere, hvad din maksimale kernetemperatur er, idealet ligger et sted mellem 55-60 grader. Til sidst noterer du den maksimale spænding, som CPU-måler under dine benchmarks.

Se også:  Før ferien: Alt det du bare må have med

Bios

3 gå ind i BIOS

Når du har fået disse test overstået, begiver du dig ind i BIOS. Vi bruger gamingbundkortet Asus RoG STRIX X99’s BIOS. Det er identisk med Z170-platformen ligesom de andre mærker i Asus’ med farverne sort og rød. Genstart maskineriet, og tamp løs på Del-tasten for at komme ind i BIOS. Tryk F7 for at komme i Advanced-tilstand. Gå dernæst til AI Tweaker.

4 din første Overclock

Når du er i AI Tweaker, er det vigtigt at indstille hukommelsen, så den kører ved de optimale frekvenser. Klik på fanen “AI Overclock Tuner”, og vælg “XMP” fra rullemenuen. Du skal lægge ud med en indledende overclock [Billede B]: Gå til “CPU Core Ratio,” og vælg “Sync All Cores.” Skriv en lidt højere multiplikator. Hvis du for eksempel har en Core i7-6700K med tallet “42,” skriver du “44.” Tryk F10, gem, og genstart, Gå så til skrivebordet for at se, om det er stabilt. På dette stade er det ikke umagen værd at rode rundt med forskellige spændinger.

Overclocking-9

5 StressTesten

Gentag nu det, du gjorde i den indledende test. Hvis systemet er stabilt, er du på rette vej. Gå tilbage til BIOS, og forøg multiplikatoren en gang til. Det bliver du ved med, indtil systemet låser.

6 skru op for spændingen

Nu, da du har nået grænsen for grundspændingen, skal du begynde at øge spændingen til cpu’en, så du igen kan få stabilitet. Det er her, du begynder at se en markant stigning i den generelle temperatur. Gå tilbage til BIOS, til AI Tweaker, og blad ned, indtil du møder “CPU Core Voltage”. Skift den til “Manual Mode”.

Se også:  Under ferien: Beskyt dit udstyr i ferielandet

Med den spænding, du tidligere havde noteret, ændrer du “Voltage Override” fra “Auto” til en lidt højere indstilling. Vi foreslår, at du øger Vcore med højst 0,05 ad gangen, indtil din overclock holder i Cinebench R15. Herfra drejer det sig blot om at blive ved og langsom øge multiplikatoren og Vcore side om side, indtil systemet er stabilt.

7 din endelige Overclock

Til sidst når du til et punkt, hvor både temperatur og stabilitet er problematiske. Hvis du har noteret alle disse tal i et regneark, er du godt forberedt på det næste trin. Idealet er at nå en temperatur omkring 70-80 grader under belastning. I virkelighedens verden rammer du sandsynligvis silicium-ustabilitet, længe før du når TJMax. På dette stade skal du gå én indstilling ad gangen tilbage til den sidste stabile frekvens [Billede C]. Derefter laver du en komplet system-stresstest ved hjælp af en syntetisk benchmark.

Lad den køre mellem 1 og 24 timer – afhængig af din tålmodighed. Vi anbefaler her OCCT, fordi den også mætter hukommelseskanalerne effektivt. Hvis du kommer ud for problemer, kan du kompensere ved at tilføje lidt ekstra spænding eller reducere multiplikatoren en anelse.

Overclocking-10

TAGS
cpu
gpu
Guide
MSI
overclocking

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S