Home » Grafikkort » Overclock 9600GT
Overclock 9600GT

Overclock 9600GT

Share

Fri hastighed! At overclocke det nyeste mellemkort fra NVIDIA kræver
kun ganske få klik – men glem ikke at pirke lidt til din blæser også,
så indmaden i din computer ikke overopheder

NVIDIA’s nyeste 9000 generation af grafikkort er landet godt og grundigt med hele serien lige fra de billigste, over mellemkortene og til de virkelig high-end-kort. Det skønne ved en serie af grafikkort er, at der er en endnu bedre chance for at tvinge lidt gratis hastighed ud af dem.

Når først fremstillingsprocessen af gpu’er har været oppe at køre et stykke tid, og den er blevet optimeret til bedre ydelse – og måske er gpu’erne endda blevet mindre i størrelse – ja, så kommer gpu’er, der yder bedre, rent faktisk gennem processen. Og endda også til de kasser, hvor de burde yde dårligere. Resultatet er, at billige kort giver et langt bedre resultat på overclocking, end du måtte forvente.

Grafikkortene, som vi her og nu regner med vil blive vores næste favoritter, finder vi i serien af vores konstante flirteri med gpu’er, nemlig hos NVIDIA 9600GT. For omkring 1.000 kroner får du nok ydelse til, at du kan presse bare lidt mere shader-juice ud af det. Når det handler om overclocking, så holder vi − som altid − godt fast i Riva Tuner v2. Den seneste inkarnation kan godt virke lidt flagrende og måske kompleks, men vi vil vise dig, hvordan du borer lige ned til det essentielle og får overclocket dit kort til det yderste.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

Pres det godt og grundigt

For hurtigt at finde begrænsningerne på dit korts clockfrekvens skal du installere Riva Tuner, som du kan finde på www.guru3d.com. Du skal så aktivere det fra startmenuen. For at få fat i overclocking-delen skal du klikke på pilen ved siden af Customize… under Driver settings. Vælg muligheden System Settings – det er det lille ikon, der ligner et grafikkort. For at lege med clockfrekvensen skal du klikke på indstillingen Enable driver-level hardware og et advarsels pop-up vindue vil komme frem.

Har du nogensinde over-clocket før? Vi anbefaler, at du vælger muligheden Reboot for at være sikker på, at dine indstillinger er på standardværdierne, ellers så klik bare på Detect Now. Det er lettest at starte med at overclocke hukommelsen, da du stort set får en umiddelbar reaktion, hvis du presser for meget på.

Test stabiliteten hver eneste gang med 3DMark2006. Vores standardhukommelses hastighed var 900MHz, og den blev gladelig løftet op på 1100MHz. Det er samme proces for kernehastigheden for gpu’en, selvom det ikke umiddelbart er åbenlyst, hvor tingene går galt. Her fik vi vores standardhastighed fra 650MHz til 792MHz.

Det er muligt at overclocke shaderne uafhængigt. Du vil dog finde ud af – hvis du forsøger på det – at det er ret ineffektivt. Når du har en stabil overclocking, så skal du klikke på diskette-ikonet, hvilket vil gemme disse indstillinger som en Custom overclocking-profil.

Opret blæserprofil

Sørg for, at det indre i din pc er stille og roligt ved at overtage kontrollen over blæserne. Som i starten af denne guide, så skal du klikke på pilen ved siden af Customize… Under sektionen Driver settings skal du vælge System Settings. Denne gang skal vi dog koncentrere os om blæserfanen. Her skal du åbne menuen Direct control. Du har nu kontrol over den maksimale hastighed gpu’en blæser, når kortet skifter over til 3D-tilstand. Det er muligt at oprette en del af Custom fan profiles, som du så kan vælge fra Riva Tuner System Tray-ikonet. For at gøre det vælger du en blæserhastighed på for eksempel 90% og klik på Apply. Klik på diskette ikonet, skriv »Fan 90« og klik på OK. For at tilføje den som et System Tray-ikon, skal du klikke på fanen Launcher og så klikke på det lille grønne plus-ikon. Dette åbner en ret stor dialogboks.

Se også:  Velkommen til tech-VM i fodbold

I den øverste tekstboks skriver du »Fan 90«, klik på markeringsboksen Associated fan profile, og vælg profilen Fan 90. Du kan tilføje denne type af Launchers til alle de profiler du opretter, men for at gøre dem tilgængelige fra Riva Tuner System Tray-ikonet, skal du være sikker på, at du klikker på fanen Settings, og sætter hak i Sent to tray ved Close. Når det er gjort, kan du sikkert lukke vinduet og tilgå din nye indstilling fra System Tray.

Læs resten af denne spændende guide i Alt om DATA 12/2008.


TAGS
9600 GT
graiffkort
Guide
nvidia
overclock

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S