Home » Betalingssoftware » Organiser dit liv
Organiser dit liv

Organiser dit liv

Share

Synkroniser dine kontakter, e-mails og din kalender, så du kan få adgang til det hele, uanset hvor du er

Sandsynligvis har du mindst en computer hjemme, en på arbejde og en smartphone i lommen. Du har måske en pda med netforbindelse og en mp3-afspiller med adressebog og kalenderfunktioner. Hvordan holder du rede på, hvad der ligger hvor?

Det nemme svar er at flytte det hele til en onlinetjeneste som Windows Live Hotmail eller Google Mail (Gmail). Men hvad nu, hvis du foretrækker værktøjerne i Outlook frem for det enkle skærmbillede i Google Calendar? Hvad nu, hvis du vil styre dine kontakter i en desktopapplikation, men også vil have adgang til dem, når du er på farten?

Vi gennemgår hele spektret og viser, hvordan man kan synkronisere kontakter og hændelser mellem de store mailtjenester og deres desktopkonkurrenter.

Synkroniser Outlook med Hotmail

1 Hvis du bruger Microsoft Outlook 2003 eller 2007, findes der en nem, samlet måde, når det gælder adgang til kontakter, synkronisering af kalendernotater og håndtering af e-mails både online og offline. Microsoft Outlook Connector 12.1, der nu kan downloades gratis, gør det muligt at starte Outlook med ens Windows Live Hotmail-konto. Man kan finde den pågældende addon ved at gå til Microsoft Download Centre på www.microsoft.com/downloads og lede efter ”Outlook Connector 12.1”.

Når den er installeret, kommer der en ny menu i Outlook. Her kan man tilføje Windows Live Hotmail-konti direkte i programmet. Man bliver bedt om at tilføje og konfigurere den første konto, når man starter Outlook efter at have installeret Connector. Alle ens opgaver, kontakter, e-mails og hændelser bliver nu opdateret på både ens lokale maskine og ens Windows Live Hotmail-konto.

[pt id=’2002908′ size=’large’ link=’file’]

 

Tag backup af Hotmail-kontakter på pc’en

2 Hvis du ikke har Microsoft Outlook, eller du blot ikke ønsker at bruge den, findes der andre måder til nem synkronisering af Hotmail med desktopapplikationer i XP. De funktioner, der gør det muligt, er begravet ret dybt nede i grænsefladen. Log på din mailkonto og vælg ”Options | More Options”

Du får nu en side, der er fuld af kontofunktioner. I den sektion, der hedder ”Customise your Contacts”, klikker du på ”Export Contacts”. Du får kun en valgmulighed, nemlig at eksportere til en CSV-tekstfil (kommaseparerede værdier).

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Nu åbner du Windows’ adressekartotek (det finder du i ”Start | Programmer | Tilbehør”. Gå til ”Fil | Importer | Andet adressekartotek”. Vælg ”Tekstfil (semikolonseparerede værdier) og led efter den gemte fil. Du får mulighed for at ændre field mapping, men den burde allerede være korrekt. Til sidst trykker du ”Afslut” for at slutte importen.

[pt id=’2002909′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Den samme kontaktfil kan uploades til andre tjenester, herunder Google Mail. Log på din Google Mail-konto og klik på ”Contacts” i sidepanelet. Det fører til en meget praktisk kontaktmanager, der omfatter gode adressekartotek-funktioner. Klik på ”Import”, og du vil se, at Google Contacts leverer adressekartoteker i CSV-format fra onlinetjenester såsom Yahoo! Mail og Hotmail. Indtil du får tid til at sortere de nye kontakter, vil vi foreslå, at du føjer dem til en ny gruppe (der for eksempel kan hedder ”Fra Hotmail”). Så kan du nemmere redigere de importerede kontakter. Eventuelle kopier bliver slået sammen.

[pt id=’2002910′ size=’large’ link=’file’]

 

Importer og eksporter fra Outlook til Gmail

4 Man kan også eksportere kontakter fra Outlook og Outlook Express i CSV-format. Det gør det nemt at importere og eksportere kontakter fra ens desktop til Gmail. Eksport fra Google Mail til Outlook (eller Outlook Express) bliver gjort nemmere af adskillige valgmuligheder. Gå til ”Export” i Google Contacts. Her kan du få en CSV-fil, der er skræddersyet til Microsoft Outlook. Formateringen passer også til andre Microsoft-kontaktmanagere, herunder Microsoft Contacts, Adressekartotek, Outlook Express og Hotmail. Alle disse applikationer gør det muligt at importere kontakter i CSV-format. En anden nyttig funktion er, at man kan vælge, hvilke kontakter der skal eksporteres fra en liste, der omfatter grupper, som man allerede har oprettet, Google Mails standardgrupper eller den automatisk genererede ”Most Contacted”-gruppe.

[pt id=’2002911′ size=’large’ link=’file’]

 

Importer hændelser til Google Calendar

5 Nu er du i stand til at flytte kontakter fra stort set ethvert adressekartotek, online eller offline, til et andet – men hvad med kalendernotater? Også her klarer det praktiske CSV-filformat sagerne, hvis man skal importere fra Outlook. Man kan eksportere kalendernotater i CSV-format fra Outlook ved at gå til ”File | Import and Export” og vælge CSV. Man bliver bedt om at vælge, hvilken mappe man vil eksportere til.

Når du har CSV-filen klar, logger du ind i Google Calendar og klikker ”Add”. Vælg ”Import Calendar” og følg anvisningerne på skærmen, idet du føjer filens hændelser til dine eksisterende mapper. Hotmail Calendar har ikke en funktion til at eksportere kalendernoHptHJJtater, men hvis du bruger Outlook, kan de hente hændelser fra Hotmail ved hjælp af Outlook Connector, før du eksporterer kalenderen i CSV-format. Google anbefaler, at man importerer mindre end et års data ad gangen for at reducere risikoen for fejl. Det er også værd at bemærke, at vi har haft ringe held med at prøve at importere opgaver, idet Google Calendar i øjeblikket er stærkt hændelsesorienteret.

[pt id=’2002912′ size=’large’ link=’file’]

 

Styr Google Calendars med CalDAV

6 Der findes adskillige alternativer til kalenderfunktionerne i Outlook, Sunbird er fra samme stald som Firefox og Thunderbird, og den kan forbindes til Google Calendar via CalDAV, så man kan styre den direkte fra sin desktop. CalDAV er en HTTP-baseret dataudvekslingsprotokol, der bygger på iCalendar (”.ics”), et rent tekstformat, der er beregnet til elektronisk overførsel af hændelsesinformation. Outlook understøtter iCalendar-import, men ikke eksport.

Se også:  Guide: 6 smarte måder at bruge Word på

Når man vil forbinde Sunbird med Google Mail, skal man først downloade programmet fra www.getsunbird.com. Gå til ”File | Subscribe to Remote Calendar”. Vælg ”On the Network”, og klik så på ”CalDAV”-knappen i det næste skærmbillede. I boksen ”Location” skriver man (uden citationstegn): ”https://www.google.com/calendar/dav/ [din Google Mail-adresse] /events”.

Efter at du har valgt et navn på kalenderen, bliver du bedt om at logge på Googlekontoen. Sunbird downloader nu hændelser direkte fra Googleserverne.

[pt id=’2002913′ size=’large’ link=’file’]

 

Opret opgavelister ud fra kalenderhændelser

7 Endelig er her et enkelt alternativ til både Outlook og Sunbird. Remember The Milk (www.rememberthemilk.com) reducerer kalendernotater til enkle opgavelister. Opgaverne kan dateres – ligesom kalendernotater – og organiseres. En mobil version af tjenesten fås på http://m.rememberthenilk.com. Man kan også arbejde med opgaver offline ved hjælp af Gears (der tidligere hed Google Gears). Hvis man vil have denne funktionalitet, skal man først installere Gears fra http://gears.google.com på sin browser. Når man logger på Remember The Milk, bliver man automatisk bedt om at slå Gears-versionen til. Herfra kommer man offline ved at klikke på det grønne Gears-ikon i værktøjsbjælken. En anden mulighed er at starte tjenesten i Gears-tilstand offline fra en desktopgenvej.

[pt id=’2002914′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Det skal du bruge…

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Spot på… Googleværktøjer

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Importer til Windows Vista

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Udskriv kalendere

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
caldav
Gmail
google calender
Guide
hotmail
Outlook
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S