Home » Sundhed » Lille brillekamera gør blinde i stand til at læse og genkende ansigter
Lille brillekamera gør blinde i stand til at læse og genkende ansigter

Lille brillekamera gør blinde i stand til at læse og genkende ansigter

Share

OrCam MyEye klikkes på brillen og læser alt hvad brugeren kigger på op via indbyggede højttalere. Det lille kamera kan også fortælle hvem man står overfor og genkende dagligvarer, pengesedler, betalingskort og farver

Det bærbare læsekamera, OrCam MyEye, er nu tilgængelig på det danske marked og de første eksemplarer er allerede taget i brug rundt om i landet. OrCam MyEye er et lille læsekamera med en mini-højttaler som klikkes fast på ejerens egne briller. Kameraet er forbundet til en lille computer som kan placeres i en lomme eller hænges i et bælte. Når brugeren peger på en tekst, læses den højt omgående. Det gælder både aviser, bøger, skilte, menukort, produktlabels etc. og digitale enheder som computer og smartphone. Det kan lære at genkende ansigter, og fortæller dermed brugeren hvem der står overfor vedkommende. Endelig kan OrCam MyEye også lære at identificere dagligvarer, pengesedler, betalingskort og farver. Dette gør OrCam MyEye til verdens mest avancerede, bærbare hjælpemiddel inden for kunstigt syn.

Dette diskrete læsekamera udgør en afgørende forskel i hverdagen der ikke kan sammenlignes med andre hjælpemidler til blinde og svagsynede. Sådan lyder det fra en af de danske brugere af OrCam MyEye, Boris Holm fra Slagelse. Han mistede synet for godt fem år siden og til daglig arbejder han som lærer på Rosenkilde skole i Slagelse, hvor han underviser 15 børn i historie, samfundsfag og kristendomskundskab. For ham har OrCam MyEye betydet en kæmpe forandring i livet: “For tre uger siden købte jeg en bog. Det er ret grænseoverskridende for en blind at gå ind i en boghandel. Forestil dig at kunne sætte sig derhjemme med en rigtig bog for første gang i fem år, og læse den uden problemer. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan bruge OrCam MyEye til”. Men det er ifølge Boris Holm ikke kun privatlivet der er blevet fuldstændig forandret. I jobbet som lærer har læsekameraet også betydet en afgørende forskel: “Når jeg underviser, kan jeg stille mig bag en elev og følge med i det, han eller hun skriver på skærmen. Det betyder, at jeg kan hjælpe eleverne på en helt ny måde, og eleverne har taget rigtig godt imod den nye mig. For mig handler det om selvstændighed og frihed. Man får mere værdighed”.

Se også:  Ny dansk sundhedstjeneste tjekker symptomerne før lægebesøget
Større uafhængighed i hverdagen

Med dette læsekamera vil mange blinde og svagsynede danskere få nemmere ved visse opgaver. Mere end noget andet, så skaber OrCam MyEye en fornyet selvstændighed og uafhængighed i en grad, som ikke ses ved andre hjælpemidler. Udover at kunne læse vil mange blinde og svagsynede selv nemmere kunne orientere sig på stationer og ved stoppesteder, nemmere handle ind og i det hele taget interagere med andre mennesker privat og på job på en helt ny måde takket være ansigtsgenkendelses-funktionen.

“OrCam arbejder dedikeret med at hjælpe individer med synsproblemer. Vores mål er at skabe en bæredygtig og holdbar løsning, der vil sætte nye standarder for hvor høj grad af selvstændighed, teknologiske hjælpemidler kan skabe”, siger Dr. Yonatan Wexler, Executive Vice President of Research & Development. “Vi er stolte over at kunne tilbyde den banebrydende OrCam MyEye-teknologi til blinde og svagsynede i Danmark. OrCam giver øget selvstændighed ved diskret at kommunikere print og digital tekst fra alle overflader, samt ansigts- og produktsgenkendelse i realtid. Ved at kommunikere vigtig visuel information til brugeren af OrCam MyEye, bliver blinde eller svagsynede i stand til at studere, arbejde og klare hverdagsopgaver – alt sammen gennem en brugervenlig og intuitiv løsning”.

Se også:  5G-protester på vej mod danske byer

TAGS
blinde
Brille
OrCam MyEye
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S