Home » Router » Netgear Orbi RBR20 [TEST]: Router med potentiale til vækst
Netgear Orbi RBR20 [TEST]: Router med  potentiale  til vækst

Netgear Orbi RBR20 [TEST]: Router med potentiale til vækst

Share

Netgears første separate Orbi-router er aggressivt prissat for en enhed i AC2200-klassen. Oven i købet kan RBR20 blive starten på et komplet mesh-system til større hjem

En pris på lidt over tusind kroner virker overordentlig rimelig for en Tri-Band-router i den såkaldte AC2200-klasse, hvor den teoretiske Wi-Fi-hastighed kan komme op på 2,2 Gbps, fordelt med 400 Mbps på 2,4 GHz-båndet og 866 Mbps på hvert af de to 5 GHz-frekvensbånd.

Netgear Orbi RBR20 kan sagtens bruges som almindelig trådløs router og sørge for effektiv Wi-Fi-dækning af et areal på op til 125 kvm, ifølge producenten. Og når eller hvis man flytter til større omgivelser, eller antallet af brugere og opkoblede enheder vokser, kan man tilkøbe flere satellitter, som kan være den designmatchende RBS20 til omtrent samme pris eller en anden kompatibel Orbi-enhed. Dog kan RBR20 ikke spille sammen med satellitter fra Netgears professionelle Orbi Pro-familie – eller andre fabrikater.

FastLane til data

Ikke kun i lufthavnenes Security er det cool at have adgang til overhalingsbanen, som er forbeholdt guldkortdrenge m/k og rejsende med dyre billetter. Når Orbi RBR20 er alene i hjemmet, bliver begge dens 5 GHz-frekvensbånd brugt til datatrafik, men når routeren udbygges til et mesh-system med en RBS20-satellit, etablerer de to enheder en såkaldt backhaul-kanal på det ene 5 GHz-bånd til deres indbyrdes kommunikation. Hos Netgear kaldes denne teknologi FastLane-3, og den sikrer, at der altid er et tilgængeligt frekvensbånd med op til 866 Mbps til data.

Se også:  Brugervenlig switch-serie til små virksomheder

Hvis en traditionel router udbygges med relæ-sendere af extender-typen, halveres båndbredden i hver enhed, hvad vi vist alle godt kan undvære. Endnu en fordel ved at bygge videre på en RBR20 er, at Wi-Fi-netværket hedder det samme i hele hjemmet, og man skal heller ikke spekulere på flere adgangskoder, eller hvilket frekvensbånd de opkoblede enheder skal bruge. Alt dette finder systemet selv ud af.

Opsætning og opdatering

Tilslutning og opsætning af en router som Orbi RBR20 bør ikke være en udfordring for en Alt om DATA-læser. Den trykte vejledning på størrelse med et postkort går ud på at downloade Orbi-appen og følge dens instruktioner.

Det kan være forvirrende, at routeren er sløv til at boote, så utålmodige sjæle som denne skribent kan begynde at spekulere på, om noget er galt. Vi kunne nå at lave tre dobbelt-espressoer på vores automatiske maskine og drikke den ene, inden RBR20 var oppe på mærkerne.

Se også:  Nye kraftfulde switche løser udfordring med krævende enheder på nettet

I første forsøg kunne vi ikke få lov til at oprette et gæstenetværk, hvad der nærmest er et ”must” hos os. Appen kunne ikke kvittere med andet end denne lidet informative meddelelse: ”Something went wrong. Try again.”
Så prøvede vi at opdatere firmwaren, og det lod til at virke.

Men noget usædvanligt kræver denne opdatering, at man logger ind på hjemmesiden orbilogin.com og følger anvisningerne på side 86 og frem i den 153 sider lange PDF-manual. I disse malware-tider ville det være rart med en automatisk opdateringsfunktion i appen.

En god start

I vores testmiljø (se forklaringen på www.aod.dk/routertest) sørger routeren single-handed for god dækning af kælderen, hvor den står, plus det meste af husets stueetage.

På første sal falder hastigheden stærkt på de håndholdte smartphones, mens en bærbar pc med en stærk Wi-Fi-adapter stadig leverer flotte resultater.


Netgear Orbi RBR20
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Hvis Netgears Orbi RBR20-router kan placeres nogenlunde centralt i et typisk etplanshus på omkring 125 kvm, kan enheden efter vores vurdering levere en effektiv og hurtig Wi-Fi-dækning til en opkoblet familie. Tri-Band-tekno-logien sikrer rigelig kapacitet til websurfing, streaming og spil, og det er helt problemfrit at forbedre dækningen ved tilkøb af en eller flere RBS20-satellitter.«

Nøgletal:
Pris: 1090 kr. Ekstra enhed: 1099 kr.
Produkttype: Tri-Band Wi-Fi-router med mesh-teknologi
Processor: Quad-Core 710 MHz
Hukommelse: 512 MB ram, 256 MB Flash
Båndbredde: Op til 2,2 Gbps (400 MHz + 2 x 866 Mbps)
Frekvensbånd og protokoller: 2,4 GHz, 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 4 interne
Porte: 2 x 1 Gbps LAN/WAN
Mål (B x H x D): 142 x 177 x 61 mm
Vægt: 476 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 5,2/6,0 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
mesh-router
netgear
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S