Home » Andet » Optimer Windows 10 med de nye PowerToys
Optimer Windows 10 med de nye PowerToys

Optimer Windows 10 med de nye PowerToys

Share

Microsoft har genoplivet PowerToys, en række nyttige og effektive funktioner, som du kan bruge til at toptune og strømline dit Windows 10. Læs med her, hvordan du gør

Hvis du har brugt en pc siden Windows 95, husker du måske Power-Toys. De små, praktiske værktøjer var produceret af Microsoft og tilføjede nye funktioner og indstillinger til Windows. Bl.a. kunne du hurtigt ændre skærmopløsning og gennemsøge mapper gennem kontekstmenuer.

Med Windows XP kom anden omgang, inklusive den berømte TweakUI, som kunne bruges til tilpasning af Windows. Nu er Microsoft begyndt at frigive PowerToys til Windows 10. Denne gang er PowerToys open source, så andre udviklere kan lave hjælpeprogrammer.

Indtil videre er der to, du kan prøve nu: FancyZones og en Windows-genvejsvejledning. Den første gør fæstning af vinduer endnu smartere ved hjælp af gitre, der kan tilpasses og definere layoutet for dine åbne vinduer. Det andet er en måde at lære nye genveje på.

1 Hent PowerToys

PowerToys er endnu ikke i Microsoft Store, men skal hentes fra GitHub.com, der ejes af Microsoft. Besøg github.com/microsoft/PowerToys/releases. Klik på linket ”Assets” i bunden for seneste liste. Klik på ”PowerToys-Setup.msi” for at hente. Start installationen. Genstart Windows, hvis du bliver bedt om det.

Se også:  Guide: Lad Windows hjælpe med teksten
2 Indstillinger i PowerToys

Ved start af PowerToys får du et ikon i systembakken. Herfra er der adgang til indstillinger for de enkelte værktøjer og hele appen. Brug skydere til at deaktivere de PowerToys, du ikke har brug for (husk, at flere tilføjes efterhånden) eller aktivere/deaktivere automatisk opstart (hvis du ikke har gjort det under installationen).

3 Brug af Shortcut Guide

Guiden til genveje er enkel og nyttig, for den lærer dig tidsbesparende tastaturgenveje. Tryk på ”Win”-tasten og hold den nede et øjeblik for at få vist et ekstra lag på skærmen med alle de genveje, som er tilgængelige. I guidens indstillinger kan du justere, hvor længe ”Win”-tasten skal holdes nede.

4 Kom i gang med FancyZones

I forhold til Shortcut Guide er FancyZones mere kompleks og kræver noget opsætning. Værktøjet opdeler skærmen i et gitter, hvori du kan fæstne åbne programmer og vinduer for bedre multitasking. Klik på knappen ”Edit Zones” under indstillinger eller tryk på tasterne Win + ”~” for justering.

5 Oprettelse af zoner

Først bør du definere den del af skærmen, der skal brugs til gitteret med zonerne. I sektionen ”Templates” findes et antal færdige zonelayouts. Som standard består disse af to zoner. Vil du gerne kunne klikke på flere vinduer i zoner, skal du blot klikke på knappen ”+” for at tilføje nogle flere.

Se også:  Stor Windows-opdatering klar: Her er de nye funktioner
6 Tilpassede zoner

Vil du oprette dit eget zonelayout, åbner du fanen ”Custom”. Vælg indstillingen ”Create new custom” og klik på ”Edit selected layout”. Klik på ”Add new zone”. Placer og juster zonens størrelse efter behov. Gentag for så mange zoner, som du har brug for. Giv dit layout et navn, og klik på ”Save and apply”.

7 Brug af FancyZones

Når zoner og layout er indstillet, er du klar til at bruge FancyZones. Fastgør et vindue til en zone ved at klikke og holde på titelbjælken og trykke på tasten ”Shift” for at fremhæve den tilgængelige zone. Træk og slip vinduet på plads, og det tilpasser sig zonen. Gentag med vinduer, du vil placere i bestemte zoner.

8 Indstillinger i FancyZones

Du finder indstillingerne inde i selve PowerToys. Mulighederne har logiske titler, såsom sikring af, at vinduer efterfølgende åbnes i samme zone samt vedligeholdelse af zoner på tværs af flere skriveborde. Du kan også ændre farven på fremhævede zoner for bedre at passe til dit skrivebordstema.


TAGS
optimering
PowerToys
Tips og tricks
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S