Home » Gaming & Konsoller » Optag spilvideoer
Optag spilvideoer

Optag spilvideoer

Share

Hvis pc’en er i god form, er optagelsen ikke noget problem

Alle gør det nu om dage. Hvis man ikke har en YouTube-kanal, der er fuld af videoer, som viser ens fiaskoer, er man ingenting. Det lyder ikke nemt, men vi har fundet på en metode til at lave spilvideoer, som er enkel og næsten idiotsikker. Vi bruger Razers gratis Game Booster-værktøj.

Vi koncentrerer os om Minecraft i denne guide, dels fordi det nok er det spil, der bliver optaget hyppigst, dels fordi, nå ja, fordi det er Minecraft. Man kunne sagtens bruge Game Booster til at optage et hvilket som helst spil – fra rollespillet i League of Legends til det blodige vanvid i Chivalry: Medieval Warfare.

Men hvis du er vant til at køre dine spil på en afsindig 2560 x 1600-skærm, bliver din harddisk hurtigt fyldt op – og du får også dit grafikkort til at skrige af smerte. Husk altid at moderere dine optagelser i overensstemmelse med den hardware, du har til rådighed.

[pt id=’2027503′ size=’large’ link=’file’]

 

Du skal først og fremmest have et moderne grafikkort – det rækker, hvis det er et par år gammelt. Det reducerer belastningen på processoren, der skal rendere video. Du skal også have ram nok – anbefalingen er 8 GB – således at din pc ikke skal bruge harddisken til for meget midlertidigt lager.

[pt id=’2027504′ size=’large’ link=’file’]

 

Harddiskplads er vigtig, når man optager video, men endnu vigtigere er en separat plads til video. Det vil sige en ekstra partition eller et helt drev til formålet. Hvis dine videoer fylder mere, end der er plads til, får det ikke pc’en til at gå ned. Et specielt drev til optagelser (på en hurtig forbindelse såsom SATA, eSATA eller USB 3) er ideel.

[pt id=’2027505′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du mener, at din pc kan optage spil, kan du downloade Razer Game Booster fra www.razerzone.com/gamebooster. Det er et stykke software med masser af funktioner. Det er en spil-launcher, en temperaturmåler, det leverer systemoptimering med speciale i spil, og det er en superpraktisk spiloptager.

[pt id=’2027506′ size=’large’ link=’file’]

 

Du skal have en konto for at kunne bruge Game Booster. Med den kan Razer lagre dine enhedskonfigurationer, så de er synkroniseret med de pc’er, du bruger. Første gang klikker du ‘Create Account’, skriver detaljerne ind og accepterer vilkårene. Så tjekker du din e-mail og klikker på det bekræftende link, du har modtaget.

[pt id=’2027507′ size=’large’ link=’file’]

 

På Game Boosters launcher højreklikker du et sted, vælger ‘Add’ og finder Minecraft på dit drev. Den fil, du søger, er netop den fil, du downloadede, da du første gang kørte spillet. Det er den, du skal bruge, ikke den rå JAR-fil, som spillet starter, fordi Game Booster søger en eksekverbar fil.

[pt id=’2027508′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du har tilføjet den eksekverbare fil, klikker du på den og vælger ‘Configure’ nederst i vinduet. Bladr ned i den første liste, og klik ved alt det, du ikke skal bruge under optagelsen. Det omfatter ting som Java Auto Updater og forskellige ligegyldige hjælpeapplikationer, der vil gøre din harddisk langsommere.

[pt id=’2027509′ size=’large’ link=’file’]

 

Åbn Tools-menuen, og vælg funktionen ‘Drivers’. Det er afgørende, at du bruger de nyeste videokortdrivere, og Game Booster sørger for, at de er installeret. Du får muligvis en besked om, at der ikke kræves nogen opdateringer – heldigvis leverer både AMD og Nvidia automatiske beskeder om driveropdateringer.

[pt id=’2027510′ size=’large’ link=’file’]

 

Tools-menuen omfatter også en Tweaks-funktion, der kan ændre et antal værdier for system-timeout. Dit system kommer ikke til fysisk at køre hurtigere, men det føles afgjort sådan. Klik blot på knappen ‘Optimize’ for at indføre ændringerne – prøv også Expert-tilstanden, hvis du har fået blod på tanden.

[pt id=’2027511′ size=’large’ link=’file’]

 

Man kan øge harddiskens ydelse markant – især hvis man optager på det samme fysiske drev, som man spiller på – ved at bruge et korrekt defragmenteret drev. Brug Game Boosters defrag-funktion (vælg ‘Tools > Defrag’) til at rydde op på drevet og sørge for, at det er pænt og ordentligt.

[pt id=’2027512′ size=’large’ link=’file’]

 

Du finder funktionerne til screencasting på fanen Screencast. Klik på den næsten skjulte boks øverst i vinduet for at slå funktionerne til, og se nøje på bunden af vinduet – du skal indstille optagelokationen til dit valgte drev. Klik blot på ‘Browse’, og vælg derefter den rigtige mappe.

[pt id=’2027513′ size=’large’ link=’file’]

 

Opløsningen for din videooptagelse er meget vigtig. Du finder disse funktioner ved at klikke i boksen under Video resolution. Du kan vælge mellem Medium, Small og Smallest – det kan man kalde et beskedent udvalg – eller det ideelle valg, der er Game resolution. Det betyder, at du kan optage nøjagtig den størrelse, du ønsker.

[pt id=’2027514′ size=’large’ link=’file’]

 

Desværre rummer Game Booster ikke mange valg, når det gælder kvalitet. Det er nemt nok at reducere filstørrelsen på en video, men stort set umuligt at forstørre en, man allerede har optaget. Hvis du ønsker mere kontrol, kan du overveje at prøve Fraps (www.fraps.com), et stykke software med alle mulige avancerede funktioner.

[pt id=’2027515′ size=’large’ link=’file’]

 

Tiden er inde til at optage. Kør Minecraft fra Game Boosters launcher, og brug tastaturkombinationen til optagelse – som standard er den [Ctrl]+[Alt]+[V]. Giv Game Booster lidt tid til at finde ud af sagerne, og optag løs. Det er en god idé at lave nogle prøveoptagelser, før du gemmer din video på disken

[pt id=’2027516′ size=’large’ link=’file’]

 

Du bestemmer suverænt selv, hvad du vil gøre med din video, men du vil sikkert tilføje kommentarer eller musik. Som standard optager Game Booster spillets lyd, men den kan du erstatte helt med en live-kommentar. Du skal simpelthen vælge din mikrofon som lydkilde.

[pt id=’2027517′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Gaming
Guide
Spil
Video
videooptager

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S