Home » Netværk » Guide: Opret det ideelle netværk
Guide: Opret det ideelle netværk

Guide: Opret det ideelle netværk

Share

Sådan opgraderer, optimerer og sikrer du dit netværk

Medmindre du har været fraværende, siden år 2000-problemet (også kendt som Y2K-buggen eller millenium-buggen. Kært barn?) ikke magtede at tilintetgøre civilisationen, har du allerede en eller anden form for netværk i dit hjem. Et typisk hjemmenet kombinerer kabelbaseret og trådløst net. Med i systemet er din hoved-pc, måske en printer og måske også en spillekonsol. Hele historien har forbindelse til en router, der bruger et ethernet-kabel. Hertil kommer andre enheder – både dem i andre lokaler og mobile enheder – som har trådløs forbindelse.

Centralt i dit net har du dit modem og din router (eller modemrouter, hvis du har en alt i en-løsning). Systemet fungerer som bro mellem dit hjemmenet – et Local Area Network (LAN) – og verdens bedst kendte Wide Area Network (WAN): internettet.

Du bruger måske kun dit net til at komme på internettet, men hvis du er kvik, har du fundet ud af bruge dets funktioner til andre formål: Hvorfor købe en printer til hver computer i dit hjem, når en netprinter kan bruges af dem alle? Spørg dig selv: Bruger du dit netværk maksimalt? Yder det så hurtigt og effektivt, som det burde? Kan du udvide dit net og opnå endnu flere fordele? Er der problemer – Wi-Fi-ophobning og interferens, for eksempel – der skal løses?

Se også:  Danske netværkshuller kortlagt: Her mister din smartphone al forbindelse

I denne artikel besvarer vi disse spørgsmål og mere til. Vi viser, hvordan du kan teste dit netværk, og vi afdækker dets typografi. Dernæst hjælper vi dig med at afgøre, om din router trænger til opgradering, og vi undersøger metoder til at udbrede dit netværk til hele dit hjem.

Når du har det fysiske i orden, ser vi på, hvordan du kan optimere dit netværk: bedre sikkerhed, større rækkevidde og ydelse, mindre Wi-Fi-ophobning og flere muligheder. Der bliver tid til nogle tips om fildeling, før vi viser dig, hvordan du kan få sikker adgang til dit netværk, når du er hjemmefra. Det hele ender med et turboladet netværk. Du skal blot trykke speederen i bund og forberede dig på at komme af sted.

Vi begynder med at skabe os et overblik. Noter din eksisterende routers producent og model, og se dernæst på dens specifikationer. Dem skal du bruge til at afgøre, om det er umagen værd at opgradere. Lav derefter en liste over alle de enheder, der i øjeblikket er forbundet til den. Glem ikke smart teknologi, som du kan have tilføjet, for eksempel et sikkerhedskamera eller en SmartThings-hub.

Se også:  Guide: Fyr op under Windows

Døjer du med at huske, hvad der er forbundet?

Brug den gratis app Fing på din mobil, eller download Advanced IP Scanner på din pc, så du kan scanne dit net og finde forbundne enheder. De giver dig begge så megen information som muligt, så du kan identificere den pågældende enhed. Når det gælder Advanced IP Scanner, får du enhedens navn, ip-adresse, producent og mac-adresse. Hvis du klikker på “>” ved siden af en enhed, får du at vide, hvilke ressourcer den deler.

Denne undersøgelse kan afsløre uønskede enheder på dit net. I så fald hjælper vores tip om netsikring (side 36), men i de fleste tilfælde er der blot tale om en påmindelse om, hvad der er forbundet.

En sidste ting, før vi går i gang: Læs tekstboksen om benchmarking for at se, hvordan du kan foretage nogle hurtige test af dit netværks aktuelle tilstand. Dem kan du køre igen, når du indfører opgraderinger og optimeringer på dit net og dermed se, om de har haft nogen virkning.

netværk

Advanced IP Scanner giver en oversigt over alle de enheder, der er sluttet til dit netværk.

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
netværk
optimering
router
trådløs netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S