Home » Software » Opret flere brugerkonti i Windows 7
Opret flere brugerkonti i Windows 7

Opret flere brugerkonti i Windows 7

Share

Med flere konti på samme computer undgår du, at andre ændrer i din personlige opsætning eller ved en fejl sletter vigtige filer og dokumenter

Man siger, hjemmet er, hvor dit hjerte er. Men det er også der, du har din pc, og hjemmets maskine bliver ofte delt mellem flere medlemmer af familien. Vil du undgå, at andre laver knas i maskineriet ved at slette vigtige filer eller lave irriterende ændringer såsom at vælge en skrivebordsbaggrund, du bare ikke kan udstå, så skal du oprette flere brugerkonti. Heldigvis er processen med at opsætte flere konti på en Windows 7 pc ret nem.

Med flere konti holder du familiemedlemmernes computerliv adskilt. Samtidig forhindrer du, at de yngste brugere afinstallerer eventuelle sikkerhedsforanstaltninger såsom Windows Live Family Safety, som netop er installeret for at holde familie-pc’en sikker.

[pt id=’2022225′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipVælger du at logge ud fremfor ’Skift bruger’ når du vil skifte mellem to konti så lukkes alle dine applikationer.”‘]

Datatids bedste tipVælger du at logge ud fremfor ’Skift bruger’, når du vil skifte mellem to konti, så lukkes alle dine applikationer.

1 Start i kontrolpanelet

Først skal du ind i Windows’ Kontrolpanel. Begynd med at klikke på Start-kuglen til venstre på proceslinjen og derefter på ”Kontrolpanel” i højre side. I det nye vindue ser du nu muligheden ”Tilføj eller fjern brugerkonti”, som er anført under ”Brugerkonti” og ”Familiesikkerhed”. Venstre-klik på det.

[pt id=’2022226′ size=’large’ link=’file’]

 

Herefter ser du en skærm, som viser dine aktuelle brugerkonti. Der vil sandsynligvis også være en gæste-konto, som er slået fra. Lad kontoen være slået fra. Teoretisk giver det folk uden en konto mulighed for at bruge din pc uden risiko for at skade den. Venstre-klik i stedet på ”Opret en ny konto” for at fortsætte.

[pt id=’2022227′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu skal du skrive navnet på den nye konto i boksen. Enten navnet på den person, som skal bruge kontoen, eller noget du selv vælger. Husk, at navnet på kontoen vil blive vist på login-skærmen, når du starter Windows. Vælg den type konto, du ønsker at oprette – dvs. Administrator eller Standard. Men hvilken type skal du vælge?

[pt id=’2022228′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du ønsker, at brugeren af den nye konto skal have adgang til nemt at installere og ændre software, så skal du oprette en administratorkonto. Andre kan nøjes med en standardkonto. Det er faktisk mere sikkert, hvis du selv bruger en standardkonto til det daglige arbejde og gemmer din administratorkonto til de større ændringer.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc
[pt id=’2022229′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på ”Opret en ny konto”. Lad os nu give det en smule personlighed. Dobbeltklik på kontoen og klik på ”Rediger billedet”. Herefter får du et bredt udvalg af billeder, hvorfra du finder det profilbillede, som skal repræsentere kontoen på login-skærmen. Klik på det, du vil bruge, og klik derefter på ”Skift billede”-knappen.

[pt id=’2022230′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på ”Opret en adgangskode” for at beskytte din nyoprettede konto. Du behøver ikke at gøre dette, men det er nu en god ide. Skriv adgangskoden i begge bokse i toppen, og derefter et hint (husk ikke at gøre det for nemt at gætte) i det nederste felt. Klik på ”Opret en adgangskode”-knappen.

[pt id=’2022231′ size=’large’ link=’file’]

 

Gå tilbage til siden ”Foretag ændringer i kontoen”. Står du ikke her, skal du dobbeltklikke på den konto, du vil justere. Klik på linket ”Konfigurer Forældrekontrol” for at oprette forskellige restriktioner på den nye standard-konto. Klik derefter på den konto, du vil ændre. Du kan angive tidsbegrænsninger, blokere programmer m.m.

[pt id=’2022232′ size=’large’ link=’file’]

 

Så tester vi. Klik på ”Start”-knappen i venstre side af proceslinjen, og klik derefter på pilen til højre for Luk computeren. Vælg ”Skift bruger” for at gå tilbage til Windows login-skærmbillede, klik på din nye konto, og log ind med din adgangskode. Du ser nu et nyt og ubrugt skærmbillede. Den nye konto er aktiv.

[pt id=’2022233′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
brugerkonto
Guide
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S