Home » Styresystem » Opret en virtuel maskine
Opret en virtuel maskine

Opret en virtuel maskine

Share

Har du skiftet til Windows 8, men er endnu ikke færdig med Windows 7, så opret en såkaldt virtuel maskine. Processen kræver dog lidt teknisk mod

Frigivelsen af nye styresystemer er altid spændende, og det er så afgjort også tilfældet med Windows 8. Har du en computer, som du planlægger at opgradere til den nyeste Windows-version, eller overvejer du at erstatte den med en ny maskine, må du nødvendigvis også tænke på de programmer og data, du har arbejdet med indtil nu.

Ved hjælp af en kombination af VMware vCenter Converter og VMware Player omdanner du din pc til en såkaldt virtuel maskine, som bevarer dine indstillinger, programmer og data, som du derefter kan bruge i Windows 8. Du kan gøre nøjagtig det samme med andre Windows-versioner, men her gør vi det på en bærbar med en engelsk udgave af Windows 7.

Installer VMware vCenter Converter ved at besøge www.vmware.com/uk. På hjemmesiden skal du holde musen over knappen ”Products” i navigationslinjen og herefter klikke på linket ”vCenter Converter” nederst til højre. Klik så på ”Download”, og opret en konto for at hente softwaren.

[pt id=’2026758′ size=’large’ link=’file’]

 

Ser du i programinstallationen en sikkerhedsadvarsel i en dialogboks, skal du klikke ”Run”. Klik på ”Next” to gange og accepter licensvilkårene. Klik ”Next” fire gange for at vælge ”Local installation”. Klik på ”Next” en gang mere og derefter på ”Install”. Når installationen er færdig, klik på ”Finish” og start programmet.

[pt id=’2026759′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på knappen ”Convert machine”, som sidder i værktøjslinjen. Klik på ”Select source type” i rullemenuen og sørg for, at muligheden ”Powered-on machine” er valgt. Derunder vælger du ”This local machine”. Klik derefter på knappen ”Next” nederst til højre i dialog-boksen.

[pt id=’2026760′ size=’large’ link=’file’]

 

Din maskine bliver analyseret, og i næste skærm-billede vælger du ”VMware Workstation or other VMware virtuel machine” fra første rullemenu og ”VMware Workstation 8.0.x” fra næste. Skriv et navn og klik på ”Browse” for at vælge, hvor den skal gemmes. Ideelt set på et eksternt USB-drev. Klik så på ”Next”

[pt id=’2026761′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på ”Data to copy” for at udvælge de drev og partitioner, som skal med. Du kan medtage alle, eller fjerne fluebenet ud for de drev og partitioner, du vil udelukke. Sæt flueben ved ”Ignore page files and hibernation file” og ”Create optimized partition layout”. Klik derefter på “Next”.

[pt id=’2026762′ size=’large’ link=’file’]

 

Under fanen Memory klikker du på ”Device”-linket til venstre i dialogboksen. Brug piletasterne til at ændre den mængde hukommelse, som skal overdrages til den virtuelle maskine. Prøv at matche dette med den mængde ægte hukommelse, du har installeret. Klik ”Next” for at fortsætte.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter
[pt id=’2026763′ size=’large’ link=’file’]

 

Du får nu vist en oversigt over indstillingerne. Du kan bruge knappen ”Back” for at ændre præcis, som du vil. Klik på ”Finish”, hvis du er tilfreds. Herefter begynder konverteringensprocessen. Du kan roligt tage en kaffepause og forlade computeren en stund, for processen tager et par timer.

[pt id=’2026764′ size=’large’ link=’file’]

 

Mens konverteringen finder sted, kan du installere VMware Player på din anden computer. Du finder programmet på VMwares hjemmeside under ”Products”. Klik på linket VMPlayer. Når overførslen er færdig, skal du starte installationsprogrammet og køre gennem opsætningen ved at klikke ”Next”.

[pt id=’2026765′ size=’large’ link=’file’]

 

Når den virtuelle maskine er oprettet på din første computer, skal du overføre den VMX-fil, som er blevet oprettet på din anden maskine. Filen bliver stor, så det kan tage lidt tid. Overførslen kræver en god båndbredde og et solidt USB-drev. I VMware Player klikker du nu på linket ”Open a virtual machine”.

[pt id=’2026766′ size=’large’ link=’file’]

 

Vælg den VMX-fil, som du har kopieret, og din virtuelle maskine føjes til listen i venstre side af programvinduet. Du bruger den virtuelle version af din computer ved at vælge fra listen og klikke på ”Play virtuel machine”. Nu kan du bruge dit gamle system på din nye computer!

[pt id=’2026767′ size=’large’ link=’file’]

 

Virtuel maskine
Et styresystem og programmer installeret på emuleret hardware inden i et andet styresystem. Dette kan anvendes til testformål eller til at køre et gammelt system.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Page file
Et område af harddisken, som Windows bruger som et midlertidigt lager for data, når al tilgængelig RAM er opbrugt.

VMware Player
Software, som emulerer et helt computersystem og kan anvendes til at køre virtuelle maskiner. Du bruger dette program til at køre din gamle computer i et virtuelt miljø.


TAGS
Guide
Tips og trick
Virtuel maskine
Windows 7
Windows 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S