Home » Hovedtelefoner og højttalere » Oplev musikken hvor det passer dig
Oplev musikken hvor det passer dig

Oplev musikken hvor det passer dig

Share

De trådløse højttalere stormer frem. De spiller fint, er kompakte og let transportable. Men som altid er der en slange i paradis, og den kan være gift for din musikoplevelse, hvis du træffer den forkerte beslutning

Kan du huske dengang i 80’erne, hvor ghettoblasteren var et monsterpopulært ikon? Datidens unge havde de massive båndoptagere på skulderen, mens de slingrede ned ad gader og stræder. I dag er de flere kilo tunge ghettoblastere blevet afløst af de mere kompakte og lette Bluetooth-højttalere, der kan streame musik fra din tablet, smartphone eller pc.

Nu kan du have et massivt musikbibliotek med på farten eller med rundt i hjemmet, uden at du skal finde flyttekassen med kassettebånd frem. For Bluetooth-højttalere behøver blot at veje et enkelt kilo, og musikken får de fra din iPad, din smartphone eller pc. Streamingtjenesterne tilbyder millioner af numre.

Se også:  B&O klar med en lille lydgranat, der holder til det barske udendørsliv

Nyere højttalere understøtter Near Field Communication, forkortet NFC, hvor du parrer din mobile enhed med højttaleren ved at lægge de to enheder klos op ad hinanden.

Men der er ét væsentligt punkt, hvor ghetto-blasterne havde en fordel – nemlig lydkvalite-ten. Hvor de gamle, monstrøse lydapparater kunne brøle musikken ud med smæk på, også i de lave frekvenser, halter bassen og niveauet bagefter i de fleste, kompakte Bluetooth-højt-talere.

Ring fra højttaleren

Bluetooth-højttaleren er altså et supplement til et kraftigere musikanlæg eller en passende løsning på et værelse, hvor der ikke skal spilles op til metal-fest.

Anvendt på den måde er den en fremragende opfindelse. Ydermere sluger moderne Bluetooth-højttalere ikke seks store og dyre batterier på to timer. De kan leve adskillige timer på en enkelt opladning.

Se også:  Sonos lancerer bærbar Bluetooth-højttaler med adgang til hele systemet

Et ekstra plus er, at mange Bluetooth-højttalere har indbygget mikrofon, så du kan bruge dem til for eksempel mobiltelefonsamtaler.

Vi har testet fem forskellige trådløse højttalere. Læs testene her:

UE Boom
Creative Airwave HD
Jabra Solemate
Sony SRS-BTM8
Bose Soundlink Bluetooth II


TAGS
Bluetooth
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S