Home » Hardware » Guide: Opgradér din pc
Guide: Opgradér din pc

Guide: Opgradér din pc

Share

Giv din maskine ekstra levetid (og spar penge) ved at opgradere dens kernekomponenter frem for at købe en ny og yngre model

r du virkelig opsat på et hurtigere Windows, er der ingen bedre metode end opgradering af din hardware. Det betyder dog ikke, at din nuværende pc skal i skraldespanden. Hvis dit budget ikke rækker til en ny topmodel, kan du se på udvalgte opgraderinger, der for alvor vil ændre måden, du bruger din maskine på.

Lad os starte med den største potentielle flaskehals: harddisken. Et solid state drive (ssd) kan mærkbart forbedre dit system med kun én opgradering. Ved at flytte din Windows-installation til en ssd opnår du mere end alle, ellers nyttige, rengørings- og systemjusteringer – til sammen.

Se også:  Guide: Frigør kostbar plads på dit ssd

Ssd’er koster mere pr. GB end traditionelle diske, så udnyt pladsen. Det kan give besvær i forhold til bærbare, men opgraderer du en stationær med en 500 GB harddisk og plads i overskud, kan du tilføje en relativt lille ssd på 128 GB, eller endda 64 GB hvis du ikke har så mange apps – og brug det udelukkende til Windows og større programmer, og gem alle data på din ældre, langsommere harddisk.

Processen behøver ikke at være vanskelig. På næste side giver vi en trin for trin-vejledning i, hvordan du kloner Windows fra en eksisterende harddisk til en ssd uden geninstallation.

Vil du kun opgradere en eneste ting på din pc, så vælg harddisken.

Mere hukommelse, tak

En anden måde at puste liv i pc’en på, og uden store udgifter, er at hælde ram i. På hjemmesiden http://eu.crucial.com vælger du model eller fabrikant for din pc eller dit bundkort for at få vist hvor meget hukommelse, din pc understøtter. Sigt efter at købe så meget hukommelse, du har råd til. 4 GB er et brugbart minimum, mens 16 GB får din pc til at flyve.

Se også:  Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Har din computer kun to monteringsriller, kaldet slots, skal du sandsynligvis erstatte den ram, du allerede har. Er der fire slots, bør du kunne tilføje mere ram og dermed holde omkostningerne nede.

Priserne varierer alt efter hvilken type hukommelse, du har brug for, men forvent at betale omkring 2-300 kroner for 4 GB, 500-600 kroner for 8 GB og 1100-1300 kroner for 16 GB. Køb ram’en parvis for maksimal ydelse.

Ram-blokke i par giver de største ydelsesfordele.

TAGS
Opgrader
optimering
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S