Home » Internet » Opera 12 er hurtigere og mere sikker
Opera 12 er hurtigere og mere sikker

Opera 12 er hurtigere og mere sikker

Share

Den norske browser har fået sin 12. store opdatering, som byder på højere fart, større sikkerhed og en række nye teknologier, som blandt andet giver hjemmesider adgang til dit webkamera

På trods af stærke og innovative features samt en hastighed, der er på højde med de hurtigste, beholder Opera sin position som browserverdenens lille outsider. Markedsandelen har stort set ikke rykket sig det sidste lange stykke tid og ligger således fortsat omkring 5 procent.

Det forhindrer dog ikke de norske udviklere i at opdatere den løbende. Opera 12 er således klar nu og kan hentes fuldstændig gratis.

Brugergrænsefladen er ikke ændret det helst store, bortset fra tilføjelsen af et nyt temasystem, som giver mulighed for at skræddersy udseendet med mere end 300 forskellige temaer.

Se også:  Farvel til Internet Explorer: Microsofts browser er endegyldigt lagt i graven

De fleste opdateringer er sket under overfladen. Browseren får nu ekstra fart ved hjælp af WebGL-hardwareacceleration, som bruger dit grafikkort til at håndtere webindholdet. Opstarten er også blevet hurtigere, og det samme gælder indlæsning af sider og html 5-elementer.

Opera 12 understøtter også nye html 5-funktioner, eksempelvis muligheden for at hjemmesider kan tilgå dit webcam og din mikrofon, og på sikkerhedsfronten er der ligeledes optimeret, blandt andet i form af en ny ’Do Not Track’-knap, som gør det nemt at hindre hjemmesider i at samle personlige data. Et par mindre brugte funktioner, som Unite, Widgets og Voice, er samtidig fjernet.

Opera 12 kan hentes her.

Se også:  Farvel til Internet Explorer: Microsofts browser er endegyldigt lagt i graven


TAGS
browser
Opera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S