Home » Gratis software » Open source et hit under krisen
Open source et hit under krisen

Open source et hit under krisen

Share

En trængt økonomi samt større åbenhed hos virksomhederne er de væsentligste årsager til en overraskende fremgang for open source software

Hvor det vel er de færreste IT-områder, der kan prale med positive overraskelser i år, er det faktisk tilfældet for open source software. Der er blevet investeret flere penge i softwaren med den frie kildekode end analytikerne havde spået.

En væsentlig grund til denne fremgang kan skyldes den økonomiske krise, som har gjort det tillokkende for firmaer at spare på IT-budgettet med denne type software. Samtidig ser man dog generelt også en større åbenhed i virksomhederne over for open source, fortæller Per Andersen fra analysefirmaet IDC til Version2. Det skyldes ikke mindst, at man i dag ser flere større IT-leverandører bruge open source i produkter og it-projekter.

Se også:  Virksomhederne omfavner open source – men måske er det ikke sikkert alligevel

Softwaren er således kommet ud på applikationsniveau, hvor den tidligere levede en mere utilnærmelig tilværelse i server-rummene. I dag er det muligt at få kontorprogrammer til eksempelvis kundestyring eller CRM som open source.

IDC vurderer at omsætningen inden for open source-software på verdensplan vil stige med et gennemsnit på 22,4 procent. En væsentlig opjustering i forhold til sidste års forudsigelser. Open source er således ét af de få områder inden for it-investeringer, hvor analytikerne opjusterer forventningerne i år på grund af den globale økonomiske krise.

Kilde: Version2


TAGS
CRM
Finanskrise
IDC
Open Source

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S