Home » Smart hjem » Guide: Skab et smart hjem med gratis software
Guide: Skab et smart hjem med gratis software

Guide: Skab et smart hjem med gratis software

Share

Home Assistant giver en nem og gratis platform, som du kan bygge dit smarte hjem på

I et afsnit af den amerikanske cyberpunk-tv-serie Mr. Robot, der bliver vist på USA Network, kan man se en broget gruppe af hackere, som kalder sig fsociety. De bryder ind i en kvindes hus ved at sabotere hendes smarthome.

Nogle få linjer kode får stereoanlægget til at buldre løs, dernæst går hendes tyverialarm amok, og til sidst bliver der skruet så langt ned for hendes termostat, at hun er tvunget til at gå rundt inden døre iført en tyk pels. Hun ender med at give op og flytter midlertidigt hjemmefra, så hackerne kan få deres egen trendy base som udgangspunkt for deres handlinger.

I virkelighedens verden er det usandsynligt, at så mange forskellige funktioner i et hjem vil være hægtet på ét computersystem, hvor man nemt kan styre dem udefra. Det er endnu mere usandsynligt, at kryptoanarkister vil prøve at svindle sig ind i et hjem for at planlægge kapitalismens sammenbrud. Men det er ikke desto mindre rigtigt, at fremkomsten af “smarthome” og “Internet of Things” (IoT) rejser sikkerhedsspørgsmål, som vi ikke har kendt til før.

Se også:  Hackere bruger Google Analytics til at stjæle kreditkortkoder

I maj 2016 gennemførte forskere fra University of Michigan adskillige såkaldte proof-of-concept-angreb med Samsungs SmartThings, og i øjeblikket er SmartThings en af de føren-de IoT-platforme for “smarte” elektroniske låse, termostater, sikkerhedssystemer osv.

En del af angrebet bestod i at skaffe en speciel OAuth-sikkerhedsnøgle fra SmartThings’ mobile app. Brugerne fik tilsendt et specielt link, der førte dem til en login-side, som stjal deres personlige oplysninger. Når de var tilvejebragt, begyndte et angreb, der med en bagdørs-pinkode kunne åbne en smart-lås eller sågar starte en falsk brandalarm. Og til al overflod viste det sig, at over halvdelen af de 499 SmartThings havde adgangsprivilegier, som de ikke havde brug for.

I oktober 2016 gik en gruppe hackere videre end det (principielt) harmløse proof-of-concept til et komplet DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) på større sites som Twitter, Spotify og Reddit, og disse sites var offline i flere timer.

Se også:  Stor sikkerhedsbrist i populær smart-lås

Dette digitale angreb blev gjort muligt via hacking af tusinder af smarthome-enheder. Mange af dem var produceret i Kina og stod vidtåbne for angreb, fordi deres standardkodeord ikke kunne ændres. Der er dog ingen grund til frygt. I denne guide forklarer vi tankegangen bag smart-enheder og IoT, og vi viser, hvordan man kan reducere risikoen for, at ens hjem

Gang i open source 

Ikke alle smartphone-systemer er skabt lige. Undersøg dine muligheder fra store firmaer til open source-software, før du buldrer afsted. Fra Googles Nest-serie af Smart Devices over Samsungs SmartThings til Amazon Echo, der tilbyder Star Trek-agtig stemmestyring af ens musiksamling – der er ingen mangel på store navne, som vil gøre vores liv smartere. Disse enheder er spændende, men billige er de ikke, og man ser ofte, at sikkerheden bliver ofret på brugervenlighedens alter (se boksen Indbyggede svagheder).

1 2 3 4 5 6 7 8Næste

TAGS
gratis software
gør det selv
Home Assistant
sikkerhed
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S