Home » AOD Pro » Virksomhederne omfavner open source – men måske er det ikke sikkert alligevel
Virksomhederne omfavner open source – men måske er det ikke sikkert alligevel

Virksomhederne omfavner open source – men måske er det ikke sikkert alligevel

Share

De senere år er open source-løsninger kommet ind i varmen i virksomhederne. Men en ny rapport stiller spørgsmålstegn, om sikkerheden nu er så høj endda

Det er mange år, siden open source-løsninger blev skyet som ilden af virksomheder og offentlige institutioner. Den åbne kildekode er kommet ind i varmen og hyldes ligefrem tit som den helt rigtige, uafhængige løsning – og som en behagelig måde at skyde genvej, når man udvikler ny software. Det var blandt andet sikkerheden, man frygtede tidligere, og det problem er ikke helt løst endnu, advarer rapport.

For eksempel har under halvdelen af alle organisationer en sikkerhedspolitik for udvikling med open source-software, står der i rapporten The State of Open Source Security 2022, som er lavet i et samarbejde mellem sikkerhedsspecialisten Snyk og The Linux Foundation. Det skriver internetmediet Virtualization Review.

Se også:  Hackerne har fået øje på Linux – trussel mod virksomheder i skyen
Ingen adresserer sikkerheden

30 procent af de organisationer, som ikke har en open source-sikkerhedspolitik, erkender åbenlyst, at ingen på deres team i øjeblikket direkte adresserer open source-sikkerhed

“Ligesom udviklere af proprietær kode bruger open source-pakker til at fremskynde udviklingen, så gør skaberne af open source det,” skriver Snyk i et blogindlæg og fortsætter:

“Det betyder, at open source-biblioteker ofte bygger på andre open source-biblioteker – der er kendt som indirekte eller transitive afhængigheder – og skaber dermed et komplekst træ af afhængigheder. (…) Sårbarheder kan leve gennem disse lag (som vi for nylig så med Log4Shell). Håndtering af denne risiko kræver gennemtænkt planlægning og implementering af sikkerhedspolitikker, der adresserer den potentielle angrebsoverflade i open source-biblioteker.”

Se også:  Ny Ubuntu Linux kommer med øget online-fokus
90 procent har open source

Ifølge Snyk er der i 70-90 procent af moderne software involveret åben kildekode i et eller andet omfang.

Udfordringen er, at mange organisationer stadig ikke fuldt ud forstår omfanget af potentielle sårbarheder i open source og ikke har en sikkerhedspolitik for denne type kode på plads, angiver Snyk.

Den manglende politik er måske skyld i, at den tid, som det tager at ordne sårbarheder i open source-projekter, fortsætter med at stige. Ifølge rapporten var den i 2018 på 49 dage, men var sidste år steget til 110 dage.


TAGS
åben kildekode
linux
Open Source
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S