Home » Sikkerhed » Opdatering af software er afgørende for din personlige sikkerhed
Opdatering af software er afgørende for din personlige sikkerhed

Opdatering af software er afgørende for din personlige sikkerhed

Share

Det er en vigtig del af din personlige, digitale sikkerhed at holde software up to date på alle enheder. Hvis du ignorerer opdateringer, holder du potentielt et vindue åbent for hackere, forklarer sikkerhedsekspert

Har du ignoreret opdateringer eller sikkerhedsadvarsler fra fx Adobe eller Microsoft for nyligt, fordi du simpelthen ikke har haft tålmodighed til opdateringen? Hvis svaret er ja, så skal du måske overveje at ændre adfærd.

Hver gang du udsætter en opdatering af software, data eller program, så stiger risikoen for, at en hacker kigger indenfor. Sådan lyder advarslen fra IT-sikkerhedsfirmaet Bitdefender. Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, forklarer hvorfor: “I en perfekt verden ville programmer og software fungere fejlfrit; ingen pludselige nedbrud midt i arbejdet og ingen fejl i designet. Men i virkeligheden har software altid fejl. Udviklere søger konstant efter disse fejl og sårbarheder i deres produkter, så de kan rette dem så hurtigt som muligt og sende opdateringer til forbrugerne.”

Se også:  Shortcut [TEST]: Svær at lære – gode funktioner

Ifølge Bogdan Botezatu er softwareudviklerne ikke de eneste, der leder efter fejl i produkterne. Hackere er konstant på udkig efter fejl i alle typer software med hensigten at vende softwaren imod brugeren. Kriminelle bruger således måneder eller måske år på at undersøge indholdet af især de meget populære software-applikationer for at finde de svage punkter.  

Du bliver angrebet med en “exploit”

Når en hacker udnytter en fejl i en enhed eller et stykke software, så kalder man det en “exploit”, svagheden er nu blevet til et cybervåben. Når en sårbarhed opdages for første gang af softwareudviklerne, så kaldes det en “zero-day exploit” – en fejl og en udnyttelse, som verden ikke har set tidligere, og som man derfor ikke har et modsvar overfor lige med det samme. 

Se også:  GIMP [TEST]: Det bedste gratis-alternativ

“I nettets mørke afkroge bliver sådanne zero-day exploits – altså værktøjer udviklet til at udnytte hidtil ukendte sårbarheder i software –  solgt på det sorte marked til priser fra nogle tusinde dollar til helt op til svimlende 500.000 USD,” siger Bogdan Botezatu. Bogdan Botezatu og kollegerne i sikkerhedsbranchen betegner tidsrummet mellem, at en svaghed i et stykke software er opdaget, lukket af softwareudviklerne og opdateret hos brugeren, som “the vulnerability window” – et vindue, hvor brugeren er yderst sårbar over for angreb. Når du bruger forældet software som en browser, et plugin eller en app, så holder du muligvis et sådan vindue åbent, og det kan hackerne udnytte. 

TAGS
Hackere
opdatering
software

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Audio Media A/S