Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus Nord N10 5G: Billig 5G-mobil leverer varen

Den nye budget-mobil fra OnePlus er først og fremmest en billig genvej til 5G, men den har heldigvis også andet at byde på.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er nu åbnet for det lynhurtige mobilnet, og det er værd at tænke ind, når man køber mobil, om ikke den skal kunne koble sig på 5G. Hastighederne er endnu ikke så hurtige, som potentialet er til, men snart kan du komme til at føle dig lysår bagud, hvis du går rundt med gammel smartphone, der kun kan komme på 4G.

Det er ikke længere kun topmobilerne, der tilbyder adgang til det hurtige netværk. Lige nu myldrer det frem med billigere mobiler med 5G. OnePlus N10 tager føringen som det billigste lige nu, om kun med et mulehårs forspring til konkurrenter som Motorola G G5 Plus og Samsung Galaxy A41.

Men selvom den er billig har producenten faktisk formået at holde fast i mange af de kvaliteter vi kender fra de øvrige OnePlus-mobiler.

Det inkluderer blandt andet et stort 4.300 mAh batteri, der snildt kan holde et par dage på en opladning, samt den hurtige Warp Charge 30T, som giver fuld strøm til mobilen på under en time.

Du får også en hurtig 90 Hz skærm, men det er ikke en Amoled, som OnePlus ellers plejer at bruge. Det er en IPS-baseret LCD-skærm, som leverer et udmærket, men væsentligt mere blegt billede, end vi er vant til fra producenten.

De indbyggede stereohøjttalere gør et fint job og er med at sikre at filmoplevelser bliver helt udmærkede på mobilen.

Ligger godt i hånden

Skærmen er pænt stor med sine 6,49" men fordi den er skabt i det høje 20:9-format, føles N10 faktisk ikke voldsomt stor i hånden.

Mobilen er desuden relativt let, og de behageligt afrundede kanter gør den rar at holde på. Bagsiden er skabt i plast, og er meget modtagelig for fedtfingre, mens det er det noget bedagede Gorilla Glass 3, der dækker skærmen. Det vil derfor næppe være den mest holdbare mobil, og den har da heller ikke nogen IP-certificering (det er dog ikke noget man kan forvente i dette prisleje).

Der er fingeraftryksklæser på bagsiden, ikke i skærmen, hvor OnePlus-mobilerne ellers plejer at have den. Her har man tydeligvis sparet lidt, og det er okay. Der er nemlig også mulighed for ansigtsgenkendelse, hvilket vi selv bruger 90 procent af tiden. Der kan dog være situationer, hvor fingeraftrykslæseren har sine praktisk fordele, her i disse mundbindstider.

En sløv bandit

Vi er vant til at OnePlus-mobilerne leverer det ypperste på ydelse, men her skal vi altså ikke sætte forventningerne for højt. Med Nord-serien har man valgt at drosle ned på ydelse, for at kunne levere billigere mobiler, og for mange brugere vil det være en fin prioritering, da langt fra alle har brug for de kræfter, den bedste Snapdragon-processor kan levere. Med N10 er man dog virkelig gået ned på lavt gear. Der er anvendt en af  Snapdragon fra nederste del af sortimentet. Ydelsen er ikke imponerende. Især ikke den grafiske. Det er absolut ikke en mobil til gaming eller tungere medieopgaver.

Ved almindelig dagligdags brug er det dog næppe noget du vil mærke det helt store til. Kamerasoftware og navigation er knap så responsiv som i de dyrere mobiler, men ikke så slemt at det bliver generende. 6 GB ram er heller ikke overvældende, men der er 128GB lagerplads og mulighed for at udvide med hukommelseskort, og det er faktisk ganske fint for prislejet.

Alsidigt kamera

Fotodelen består af fire kameraer. Et 64 MP hovedkamera, et 8 MP ultravidvinkel, et 2 MP makro og 2 et MP sort/hvid. En interessant konfiguration, der åbner for mange spændende fotomuligheder, om end nogle måske vil savne en optisk zoom. Resultaterne er faktisk rigtig hæderlige. I udendørs omgivelser med rigeligt lys lægger den sig tæt op ad den dyrere OnePlus 8T. Indendørs, ved almindeligt elektrisk lys, klarer N10 sig også overraskende godt. Hvis man ser i eksemplerne nedenfor rammer den faktisk en mere naturlig farvegengivelse end OnePlus 8T. Det er når det bliver rigtig mørkt, at den begynder at komme til kort. Selv med nattilstand er der stort set intet at se på billedet nedenunder. Her gør OnePlus 8T et bedre arbejde, mens iPhone 12 giver et ret klart og tydeligt billede. Apples mobil er ikke sammenlignelig i pris, men kan give et billede af, hvordan OnePlus Nord N10 står i forhold til markedets dyrere mobiler.

 

 

Sort/hvid med OnePlus Nord N10. Sort/hvid med OnePlus Nord N10.

 

Makro med OnePlus Nord N10. Makro med OnePlus Nord N10.

Der mulighed for video ved 4K 30 fps samt slowmotion ned 240 fps i 720p, og så er der et ganske fint 16 MP selfiekamera på fronten med portrætfunktion og Full HD video.

God til prisen

Modsat den dyrere OnePlus 8T er OnePlus Nord N10 ikke født med Android 11 som styresystem. Den kommer med Android 10. På et senere tidspunkt vil man få mulighed for at opgradere til Android 11. Det er dog svært at klage over, for der er meget få andre mobiler end OnePlus 8T og Googles egne, der på nuværende tidspunkt har Android 11.

I det store hele udgør OnePlus Nord N10 en ret fin pakke til prisen. Den har sine svagheder, især på ydelsen, men for fleste brugere levere den tilstrækkeligt til at man vil få en glimrende oplevelse. Der begynder dog efterhånden at mønstre sig et spændende felt af budgetvenlige 5G-mobiler i nogenlunde samme prisleje, så inden man træffer sit valg, er det værd lige at tage Motorola G 5G Plus eller Samsung Galaxy A42 5G med i overvejelserne.

Pris: 2.499 kroner

Specifikationer:

Styresystem: OxygenOS based on Android 10.
Processor: Qualcomm Snapdragon 690 med Adreno 619L grafik og 5G.
Ram: 6GB LPDDR4x.
Lager: 128GB UFS2.1, up til 512GB microSD-kort.
Battery: 4300 mAh, Warp Charge 30T lynopladning
Kamera: 64 MP vinvinkel, 8 MP ultravinkel, 2 MP makro, 2 MP monokrom, 4K ved 30 fps, 720p ved 240 fps
Selfiekamera: 16 MP, 1080p ved 60 fps