Home » Mobiltelefon » OnePlus 9 Pro [TEST]: Er OnePlus den nye kamerakonge?
OnePlus 9 Pro [TEST]: Er OnePlus den nye kamerakonge?

OnePlus 9 Pro [TEST]: Er OnePlus den nye kamerakonge?

Share

Et spritnyt kamera skabt i samarbejde med Hasselblad sætter enorme forventninger til OnePlus’ nye topmobil, som også byder på lynhurtig opladning. Men kan de indfries? Læs dommen her …

Det er ikke kameraet, der traditionelt har været OnePlus-mobilernes stærkeste kort. Deres kameraer har ikke været dårlige, langt fra. De har bare ganske enkelt ikke været helt så gode som de bedste konkurrenters. Men det skal være fortid nu. Ved at kaste gigantiske ressourcer efter et storstilet samarbejde med det ikoniske fotobrand Hasselblad, vil OnePlus vinde kameratronen.

Den nye topmobil, OnePlus 9 Pro, viser, at målet er indenfor realistisk rækkevidde.

Fantastiske farver

Man er ikke i tvivl om, at Hasselblad har været involveret. Navnet står tydeligt på bagsidens kameramodul. Kendere vil også lægge mærke til at kliklyden, når der trykkes på udløseren, nøje efterligner lyden i et Hasselblad-kamera.

Men så er der faktisk heller ikke flere Hasselblad-referencer. Kamerasoftwaren skilter ikke med navnet. Den er overraskende konventionel. I sit layout ligner den det vi kender fra de fleste smartphones. Det er primært under overfladen Hasselblad har haft fingrene nede.

Se også:  OnePlus tyvstarter Black Friday med gode tilbud fra i dag

OnePlus 9 Pro kan købes hos Telia. Se mere her …

Farvegengivelsen er finkalibreret, så den matcher profilen fra Hasselblads ikoniske kameraer. Og det er faktisk mere end bare salgsgas. Der er en varm, mættet og afbalanceret tone, som er ret exceptionel. Se sammenligning med to af de stærkeste konkurrenter, Samsung Galaxy S21 Ultra og iPhone 12, herunder:

Selv under mørkere forhold er der flot kontrol over farverne. Her får mobilen faktisk mange konkurrenter til at blegne. Hovedkameraet er 48 MP og har betydeligt større sensor end tidligere OnePlus-mobiler. Der er desuden optisk billedstabilisering. Begge dele bidrager til, at mobilen kan levere betydeligt bedre resultater ved vanskelige lysforhold end forgængerne. Når det bliver helt mørkt, har den dog sværere ved styre farverne, som det ses nedenfor:

Mørkt rum:

Helt mørkt rum:

Se også:  Ny topmodel fra OnePlus kommer flyvende fra start

Helt mørkt rum med Nat-tilstand:

“Pro”-sektionen er skabt for at man manuelt kan styre basale kamerafunktioner som eksponering, hvidbalance, ISO, lukkerhastighed og fokus (med mulighed for at slå fokus peaking til og fra). Her er også mulighed for at skyde i 12-bit RAW, så mulighederne for efterredigering er på linje med professionelle kameraer.

Hasselblad har også været inde over det såkaldte “Freeform”-kamera; et ultravidvinkel-kamera, der takket være softwareoptimering stort set ingen forvrængning i kanterne har. Det her er lykkedes rigtig fint, dog er resultatet ikke meget bedre end på andre mobiler. Hold øje med de yderste ender af tagrenderne på disse tre vidvinkelskud. Selvom objektiverne bøjer dem, er de fint rettet op via softwaren i alle tre mobiler:

 

Nogle vil dog nok mene, at vidvinkel-billeder mister noget af deres charme, når det buede “fiskeøje” forsvinder.

1 2 3 4Næste

TAGS
OnePlus
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S