Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 7T: Fuld fart for hver en krone

Den koster omkring det halve af konkurrenternes topmobiler, men forskellen er svær at få øje på.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

OnePlus har fra starten profileret sig som brandet, der giver dig det hele til den halve pris. Det er der kommet en række absolut glimrende, omend ikke altid lige spændende eller innovative mobiler ud af. Men man kan vel heller ikke få det hele, og vel slet ikke til den pris? Jo, det ser det faktisk ud til med OnePlus 7T.

Skærm i topklasse

Med forårets topmodel, Oneplus 7 Pro, begyndte producenten nemlig at løbe foran med features som langt fra er standard hos konkurrenterne. Og en del af dem får du glæde af i den billigere OnePlus 7T.

Det gælder først og fremmest skærmen, som udmærker sig i forhold til de fleste andre ved en opdateringsfrekvens på 90 Hz. Det betyder ganske enkelt, at billedet skifter 90 gange i sekundet, og selvom man måske ikke tænker, at det lige er det, man går og savner ved sin mobil, så kommer man på andre tanker, når man har OnePlus 7T i hænderne.

Oplevelsen er simpelthen mere flydende, og interaktionen med skærmen føles mere umiddelbar. Dit Facebook-feed flyder lettere, og det gør selvfølgelig også en forskel, når du spiller på mobilen.  Kontrast og farvegengivelse er helt med oppe blandt markedets stærkeste topmobiler, og med 1000 nits er skærmen lige lidt mere lysstærk end rivalerne. Der er fin fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, og ansigtsgenkendelse er også en mulighed.

Den stærkeste Android

Mobilens muskler matcher den forrygende skærm. OnePlus 7T er forsynet med den stærkeste Snapdragon-processor, du kan opdrive, suppleret af 8 GB ram, og det bonger ud i den bedste ydelse, vi har oplevet i en Android-mobil til dato. Til gaming er mobilen således fremragende. Her får man også glæde af de to Dolby Atmos-højttalere, der leverer fin surround-effekt.

Batterikapaciteten er rigtig fornuftig. Du klarer dig snildt gennem en dag og oftest også mere end det, før den skal i opladeren. Når det endelig sker, får du glæde af hurtig Warp Charge 30T. Du har cirka 30 procent på et kvarter, 50 procent på en halv time, fuld opladning på lidt over en time. Det er ikke helt så hurtigt som de hurtigste konkurrenter, men absolut godkendt.

Alsidigt kamera

Kameraet er vel nok det, der har haltet mest på de tidligere OnePlus-mobiler, men med 7 Pro skete der noget, og heldigvis arver OnePlus 7T meget af kamerateknikken fra denne mobil.

På bagsiden finder du en cirkel med tre kameralinser. Vidvinkel, ultravidvinkel og teleobjektiv med to gange zoom. Der er desuden features som Natmiljø og Portræt. Således mangler vi ikke rigtig noget i forhold til selv de dyreste topmobiler.

Grundlæggende er billedkvaliteten også rigtig god. Selv ned til ret lyssvage indendørsscenarier bliver billederne fine, uden misfarvninger eller overdreven støj. I de allermørkeste situationer må kameraet dog give op. ”Natmiljø” hjælper på det, dog med et lidt spøjs filteragtigt look og pletvise sløringer.

Bokeh-effekterne i ”Portræt”-tilstand er heller ikke så overbevisende, som vi har set hos andre, og generelt mangler der lidt nuancer i farvegengivelsen. Ikke desto mindre er der tale om en klar forbedring, sammenlignet med forgængeren.
Også på video klarer kameraet sig glimrende med fin stabilisering, flot slowmotion og mulig-hed for 4K/60 fps. Selfiekameraet er i den absolut bedste klasse med stor skarphed og flot nuanceret gengivelse.

Den perfekte balance

Mobilen er født med det helt nye Android 10 som styresystem, præcis som storebroren 7T Pro-modellen, der også er ude nu. Her får du lidt ekstra zoom i kameraet, lidt større batteri samt en skarpere skærm med buede kanter, der er helt fri af notch, takket være pop-op-kamera.

Det sidste er teknisk set mere raffineret, men om det er en fordel eller ulempe må være en smagssag. Vi kan bedre lide en helt flad skærm og kan sagtens leve med det minimale notch i toppen af OnePlus 7T.

Trådløs opladning, omvendt opladning og vandtæt design har ingen af dem, men det er nemmere at acceptere i en mobil til lidt under 5000 kroner end i topmodellen til lidt under 6000 kroner. I vores øjne er det derfor OnePlus 7T, der rammer den perfekte balance i denne omgang, med fuld valuta for hver en millimeter.