Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 6: Uanselig Android-mobil til ualmindelig skarp pris

OnePlus 6 er ikke nogen teknologisk åbenbaring, men det er en smartphone, der kan det hele til næsten den halve pris af konkurrenterne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

OnePlus 6 er blandt de mest ventede mobiler i 2018. Og det er ikke fordi, den kan mere end de andre. Det er fordi, den kan nogenlunde det samme til en pris, der er betydeligt lavere end alle de andre topmobiler.

I virkeligheden er den derfor ikke noget særligt spændende bekendtskab. Ikke når man allerede har haft årets topmobiler fra Huawei, Samsung og Sony i hænderne. For OnePlus 6 bidrager ikke med meget nyt.

Følger flokken

I stedet for aluminum, som klædte den mere stilfulde forgænger, har man desværre valgt at følge med strømmen og forsyne mobilen med glas på bagsiden. OnePlus 6 har desuden fået kant-til-kant-skærm med det velkendte notch i toppen, ligesom iPhone X og andre konkurrenter.

Det er således ikke en mobil, der skiller sig særligt ud, men den er ganske nydelig, og så skal OnePlus have ros for at bevare jackstikket. Alt andet havde dog også været dårlig stil, når man ikke har lagt et headset i æsken.

FIngertrykslæser er der også, placeret på bagsiden, men om du overhovedet får brug for den, er ikke sikkert, for ligesom forgængeren har OnePlus 6 ansigtsgenkendelse, så du kan logge på bare ved at kigge på den. Den fungerer fint i almindeligt lys, men ikke om natten.

Fin skærm

Skærmen står glimrende på trods af, at opløsningen ikke er specielt imponerende. Der er smæk på farver og kontrast. Måske endda lige lovlig meget, men den er ikke desto mindre behagelig at kigge på, uanset hvilken type indhold, der er tale om.

Lyden har også fået et løft. Den ikke så god som i de bedste konkurrenter, men god nok til at du fint kan spille og se YouTube uden nødvendigvis at finde hørebøfferne frem.

Fuld af power

Processorkraften leveres af den nyeste Snapdragon-processor, og som man kunne forvente ligger ydelsen derfor på niveau med den stribe af andre Android-mobiler, der lige nu sendes på markedet med samme chip. Det kan man da heller ikke klage over, for det er en ydelse helt oppe i den højeste liga. Med op til 8 GB ram leverer OnePlus 6 samtidig rigelig med overskud til tunge spil og multitasking.

Batteriet leverer ikke meget mere end den ene dags levetid man som minimum bør forvente, men den medfølgende Dash-oplader sikrer lynopladning i en klasse helt for sig. Du har en fuldt opladt mobil på lidt over en time.

Halvblege billeder

Det er på kameraet, den afgørende kamp mellem topmobilerne i øjeblikket står. Og her har OnePlus stadig lidt svært ved at følge med.

Kameraet er markant bedre end forgængerens, og på papiret ligger det tæt op af konkurrenternes. Der er dobbelt kamera på bagsiden med stor sensor, optisk billedstabilisering og bred blændeåbning. Lysfølsomheden er derfor høj, og skarpheden god, men der er bare ikke samme saft og kraft i billederne som på eksempelvis Huawei P20 Pro. Her er kontrast og farvestyrke betydeligt bedre.

Udvalget af funktioner er heller ikke kæmpestort, men OnePlus 6 er godt med på de nyeste features. Der er blandt andet video i 4K, 60 fps samt super slow motion, dog kun med halvt så høj framerate som de bedste konkurrenter. Til gengæld er optagelserne længere.

Selfiekameraet er af upåklagelig kvalitet. Det leverer fine farver og god klarhed, uden at detaljer i ansigtet bliver alt for udpenslede. Og så har det også, ligesom bagkameraet, en portræt-funktion, så du kan lave lækre slørede bokeh-effekter bag dine motiver.

”Bare” et knaldgodt køb

Men kan undre sig lidt over al postyret omkring OnePlus 6. Det er ikke en mobil, der bringer noget nyt til bordet. Den kan alt det, de andre kan, og den kan det nogenlunde ligeså godt. Det er udelukkende prisen, der gør mobilen til noget særligt. Ligesom sine forgængere er OnePlus 6 simpelthen bare noget så banalt som et knaldgodt køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere