Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 5T: Budget-mobil i luksusklassen

Kinesiske OnePlus viser endnu engang, at de kan være med helt i toppen, selvom priserne på deres mobiler nærmer sig det halve af konkurrenterne. Den nyeste topmodel lader ikke meget tilbage at ønske.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

OnPlus har på ganske kort tid formået at skabe sig en stærk position på mobilmarkedet. Og det er sådan set ikke så mærkeligt. For, hvordan det så end kan lade sig gøre, er producenten i stand til at skabe mobiler, der matcher de bedste konkurrenter og sælge dem betydeligt billigere.

Stor skærm

OnePlus 5T er en opgradering af OnePlus 5, som kom tidligere på året. Det er dog ikke bare småting, der er ændret. Designet har fået en overhaling, så mobilen nu kan følge med de nyeste konkurrenter. Det betyder stor skærm i bredformat, men klemt ned i en mobil der ikke fylder voldsomt meget i lommen.

Selvom OnePlus 5T har en skærm, der er 0,5” større end forgængeren, er mobilen ikke væsentligt større. Det slanke og stilrene aluminiumslook er bevaret, og så skal mobilen have point for at være blandt de få tilbageværende, der bevarer minijackstiket til hovedtelefoner.

Log på med ansigtet

Ligesom på de fleste andre storskærmsmobiler har man været nødt til at flytte fingeraftrykslæseren om på bagsiden af mobilen. Ikke en ideel placering, men OnePlus kompenserer med ansigtsgenkendelse, så du kan logge ind bare ved at kigge på den.

Den er ikke lige så sikker, som den der sidder i iPhone X, til gengæld fungerer den så godt, at man er tilbøjelig til at se igennem fingre med det. Kig på mobilen, mens du tænder den, og du når slet ikke at registrere, at den har været låst. FHD+-opløsning burde egentlig være lidt i underkanten for så stor en skærm, men billedet er skarpt og står med stærke farver.

Bedre billeder i mørke

Vender man mobilen, vil man lægge mærke til, at der er kommet et ekstra kamera. Igen en feature, der er ved at være standard på de dyreste smartphones.

OnePlus tager udgangspunkt i samme konfiguration som iPhone, hvor et teleobjektiv kombineres med et vidvinkelobjektiv. Dermed er der mulighed for eksempelvis at lave ægte zoom med faktor x2. Du kan også lave ”bokeh”-effekter, hvor baggrunden bag eksempelvis et portræt sløres. Det fungerer godt og ser lækkert ud.

Hovedkameraet har stor blændeåbning på f/1.7. Det betyder, at kameraet er i stand til at skyde bedre billeder ved ringe lysforhold. Samtidig skal Intelligent Pixel Technology gøre støjen mindre ved at smelte fire billeder sammen.

Kameraet er da uden tvivl også bedre til at få skarpe og farverene billeder i kassen, når lyset er begrænset. Det mangler dog lige det sidste i kontrast og billedstabilisering for at kunne følge med de allerbedste konkurrenter. Selfie-kameraet på fronten er også helt igennem godkendt, med skarp billedkvalitet og et godt udvalg af funktioner.

En anelse hurtigere

I det indre er der umiddelbart ikke sket det helt store. Ligesom på forgængeren er der mulighed for enten 6 eller 8 GB ram (vi testede den med 8 GB), og processoren er den samme.

Alligevel er det lykkedes at forbedre ydelsen. I vores benchmark nåede den ikke helt op på siden af de bedste Android-konkurrenter, men distancen er så lille, at der udelukkende er tale om en teoretisk forskel. På nettet er mobilen ligeledes lynhurtig. Den nåede downloadhastigheder på over 300 Mb/s. Batteriet har samme kapacitet som på OnePlus 5, og oplades igen lynhurtigt med Dash Charge.

Meget for pengene

Trods den lave pris er der ikke rigtig noget OnePlus 5T mangler i forhold til de stærkeste konkurrenter. Det er ikke den bedste smartphone på nogen felter (måske lige med undtagelse af den hurtige opladning), men det er tæt nok på til, at differencen er for lille til at gå op i. Det er klart den smartphone, der giver dig mest smæk for skillingen lige nu.