OnePlus 5 [TEST]: Prisvenlig super-mobil spurter fra konkurrenterne

OnePlus 5 [TEST]: Prisvenlig super-mobil spurter fra konkurrenterne

Share

OnePlus 5 er billigere end andre topmobiler, men banker ikke desto mindre de fleste af banen

Det er ikke så lang tid siden, vi testede den foregående topmobil fra OnePlus her på Alt om DATA. Den løb med en topkarakter og en stor anbefaling, da den simpelthen leverede nærmest urimelig meget mobil for pengene.OnePlus 5 har derfor lidt at leve op til. Det klarer den dog ganske uden besvær.

Elegant design

Designet er ikke så langt fra forgængerens. Der er igen tale om en mobil med 5,5”-skærm og i slankt og nydeligt aluminiumsdesign, med fingeraftrykslæser forneden, og de andre knapper placeret nogenlunde, hvor man vil forvente dem.

I modsætning til andre Android-mobiler, men ligesom på iPhone, er der i venstre side en ”mute”-switch, så du nemt kan slå lyden helt fra.

Se også:  Vildt kamera og 4K-skærm i Sonys nye flagskibsmobil

Den formår ikke at udnytte pladsen så effektivt som eksempelvis Galaxy S8, men det er
en væsentligt lettere og mere kompakt mobil end iPhone 7 Plus, der har samme skærmformat.

Avanceret dobbeltkamera

Vender man mobilen om, vil man se, at den har fået dual kamera, bestående af to separate objek-tiver. Det ene på 16 MP, det andet på 20 MP.

Det sidste gør brug af en telelinse, så kameraet er i stand til at måle dybde. Det betyder, at du kan lave ”bokeh”-effekt, hvor baggrunden sløres, mens genstanden i front står skarpt, og at du kan zoome, uden at det går så meget udover billedkvaliteten.

Det er stort set samme principper, der ligger bag kameraet i iPhone 7 Plus. Sammenligner man bokeh-effekten, er den dog lige en tand mere lækker på Apples mobil, som samtidig også klarer zoom bedre – og det på trods af, at opløsningen er lavere.

Se også:  Huaweis nye monstermobil kommer i morgen

Selvom blænde-åbningen er af samme størrelse, så er billederne fra OnePlus 5 heller ikke helt så lysstærke som på iPhone 7 Plus. De bliver en anelse mere mørke i det, med større varme og mere mættede farver, meget lig Huawei P10.

Det er dog på alle måder et habilt kamera, der snildt kan være med i toppen, og med Pro-mode kan du kaste dig ud i avancerede indstilliner. Video klarer mobilen ganske glimrende, med flot stabilisering, mens front-kameraet skyder fremragende billeder på 16 MP.

Del denne