Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 10T: Denne mobil kan ændre dit liv

Tiderne med langsommelige natopladninger er forbi. OnePlus 10T skal i stikkontakten ganske få minutter for at sikre dig strøm til en hel dag.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste har nok indarbejdet en rutine med at oplade mobilen om natten. Der er stadig en del producenter, herunder de allerstørste, der byder på så sløv opladning, at der i hvert fald skal sættes en time af til at få fuld strøm på mobilen, hvis den har været helt afladt.

Med 10T introducerer OnePlus markedets hurtigste opladning og det kan vende op og ned på dine daglige rutiner.

Ny tilgang til opladning

OnePlus 10T oplader ved 150 W, når du bruger den medfølgende oplader. For at sætte det i perspektiv var normalen på de første smartphones 5 W. Store producenter som Apple, Samsung og Sony ligger typisk omkring 30 W.

Hastigheden er nok til at ændre vores tilgang til opladning. Det er ikke længere noget, du skal planlægge. Mangler du strøm, sætter du mobilen i opladeren, og et øjeblik efter er der rigeligt med strøm, til at du ikke skal bekymre dig resten af dagen. OnePlus angiver 19 minutter for en fuld opladning af det store 4800 mAh-batteri. Her gik det en anelse langsommere.

Halvkedeligt kamera

Der er ikke mulighed for trådløs opladning. Dette er stadig forbeholdt OnePlus’ dyreste mobiler. Og det segment tilhører OnePlus 10T ikke. Alligevel er den tænkt som et ligeværdigt alternativ til det dyrere flagskib OnePlus 10 Pro, der kom tidligere på året. Prioriteringerne i de to mobiler er blot forskellige.

På skærmkvalitet slægter de hinanden på; dog har OnePlus 10T ikke dynamisk tilpasning af opdateringshastigheden, som går op til 120 Hz. Opløsningen er heller ikke så høj og ”Allways-on” får man heller ikke.

Kameraet har også ligheder med OnePlus 10 Pro. Hovedkameraet gør brug af en højopløst kvalitetssensor med optisk billedstabilisering, men ellers er det betydelig mere skrabet. Der er 8 MP vidvinkel og 2 MP makro, intet teleobjektiv. Man får dog glæde af 10-bit farver, men uden Hasselblad har været inde over farvekalibreringen som på 10 Pro. Resultaterne er ganske glimrende, især på hovedkameraet, men at kameraet ikke er topprioritet her, mærker man ikke desto mindre på kvaliteten.'

En mobil i højeste gear

Hvad der til gengæld er prioriteret, er ydelsen. OnePlus 10T er blandt de første Android-mobiler, der kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1, Qualcomms stærkeste mobilprocessor. Den ledsages af op til 16 GB ram og et specialdesignet kølesystem, der skal give ydelsen et yderligere boost.

Det er da ganske vist også en hurtig mobil. Vores benchmark viser dog ikke højere resultater på cpu-ydelsen, end vi har set på Snapdragon 8 Gen 1-mobiler (herunder OnePlus 10 Pro), men på grafisk ydelse sparker den godt til. Her er der en markant forbedring at se. Vores benchmark i Geekbench 5 herunder:

Ingen alert-slider

Vi har testet mobilen i den grønne variant med glansfuld bolsjeagtig finish. Der er ingen IP-certificering, og skærm og bagside er i det bedagede Gorilla Glass 5, så det er ikke en mobil, man skal forvente holder til alt.

Yderst kontroversielt er det, at man har udeladt alert-slideren, der ellers gør det muligt at skifte lydtilstand med en fysisk skydeknap. En signaturkomponent siden de tidligste OnePlus-mobiler.

Det er er noget, der kan vække røre i det trofaste OnePlus-community. For os er det dog til at leve med, når fraværet, ifølge OnePlus, er en nødvendighed for at give plads til køling og turboopladning.