Den er årets topmobil fra OnePlus og repræsenterer det bedste producenten kan levere lige nu. Der er derfor ingen plads til at fejle, og det gør 10 Pro da heller ikke. Tværtimod.
Designet præges af et kraftigt kameramodul bagpå, der går i ét med rammen. Bagsiden er skabt med en finish, der minder om granit. Det er ganske raffineret, og der er generelt tale om en virkelig velkonstrueret og komfortabel mobil.
Den er ikke IP-certificeret, så der er ingen garanti for, at den tåler et dyk i poolen eller en tur på en støvet byggeplads, men den føles robust og skærmen er beskyttet af nyeste Gorilla Glass.
Skærmteknologi er blandt OnePlus’ store styrker og 10 Pro skuffer ikke på den front.
Mobilen er forsynet med et 6,7” Fluid Amoled-display med LTPO 2-teknologi, som justerer opdateringshastighed automatisk mellem 1 og 120 Hz afhængig af indholdet. Der er desuden kommet automatisk styring af farver, så skærmen står optimalt, uanset omgivelserne. Med maksimal lysstyrke på 1300 nits er det en skærm, du kan tyde selv i stærkt sollys.
Billedkvaliteten er i top. Der er flot balance i farverne, dyb kontrast og en varm glød, der gør det behageligt at beskue skærmen i stort set alle situationer.
Lyden kan man heller ikke klage over. Den står med stor klarhed og stærk volumen ud af de indbyggede højttalere, og hvis du tilslutter hovedtelefoner er der mulighed for Dolby Atmos.
Ligesom på forgængeren er kameraet er skabt i samarbejde med Hasselblad, som har fintunet farver og tilført unikke billedprofiler, kaldet ”Master Styles”. De kan tilgås under filtrene i kamerapp’en og tilfører dine fotos et særligt look, designet af førende Hasselblad-fotografer, ud fra deres stilistiske kendetegne. Det kan give nogle flotte resultater, blot skal man bære opmærksom på at de er skabt til bestemte scenarier, eksempelvis natur eller portrætter og derfor ikke er allround foto-forbedringsværktøjer. Et par eksempler her:
Hasselblad står også bag kameraets Pro Mode, som er er blevet udvidet med mulighed for eksempelvis hjælpelinjer til det gyldne snit og fokus peaking, når du bruger manuel fokus. Sidstnævnte funktion har resulteret i at vi som nu så vidt muligt skyder med manuel fokus, da den gør det supernemt at få gode resultater samtidig med at du får den smule ekstra kontrol og præcision man ikke har med autofokus.