Home » Styresystem » Omdan Skrivebordet til en fantastisk video
Omdan Skrivebordet til en fantastisk video

Omdan Skrivebordet til en fantastisk video

Share

Windows Vista-programmet DreamScene røg ud i Windows 7. Men bare rolig, du kan stadig lave flotte video-tapeter på dit skrivebord. Datatid TechLife viser dig her, hvordan du gør

En ny og imponerende skrivebordsbaggrund er en af de hurtigste og nemmeste måder at friske sin computer op på. Almindelige fotos og slideshows virker ofte lidt kedelige efter et stykke tid, så hvad med at bruge en video som baggrund i stedet?

I sin tid udviklede Windows programmet DreamScene til Windows Vista Ultimate. DreamScene gjorde det muligt for brugerne at tilføje video-baggrunde til deres skrivebord.

Funktionen blev skrottet i Windows 7, men nogle kloge hoveder har fundet en løsning, som lader dig få de samme funktioner i det nyere styresystem. Og i modsætning til Windows Vista kan du tilføje egne MPEG- eller WMV-videoer, så dine valg er ubegrænsede. Se her, hvordan du forvandler dine livløse baggrunde til levende mesterværker.

DreamScenes funktioner er ikke indbygget i styresystemet Windows 7 som standard. Før du kan komme i gang, skal du hente et installationsprogram, som tilføjer DreamScene til dit system. Du kan hente filerne på flere forskellige hjemmesider, men vi anbefaler Windows Club.

[pt id=’2030860′ size=’large’ link=’file’]

 

Din browser vil derefter bede dig om at bekræfte, at du ønsker at downloade filen. Vælg i stedet at gemme den frem for at åbne den med det samme. Gem filen på skrivebordet, så du nemt kan finde den, når du er klar til at installere. Når du trykker på feltet ”Gem som”, bliver filerne kopieret fra Windows Club til din computer.

[pt id=’2030861′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan hente mappen fra skrivebordet, når den er downloadet. Filerne ligger som en komprimeret zip-fil. For at begynde skal du højreklikke ”Dream Scene Activator.chn” og omdøbe den til ”Dream Scene Activator.exe”. Opret en kopi og omdøb filen på Skrivebordet. Hent filen ind i mappen igen. Højreklik, og vælg ”Udpak alle”.

[pt id=’2030862′ size=’large’ link=’file’]

 

Find den udpakkede mappe på Skrivebordet. Åbn mappen for at finde linket til DreamScene-programmet. Derefter vises en boks, som giver dig to valgmuligheder: ”Enable DreamScene” og ”Disable DreamScene”. Klik på ”Enable …” for at foretage ændringer i registrerings-databasen og aktivere videobaggrundene.

Se også:  10 ting du bør gøre med din PC
[pt id=’2030863′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu kan du få en MPEG- eller WMV-video til at spille på dit skrivebord. Windows 7 leveres med prøvevideoer, som du finder i mappen Videoer. Klik på knappen ”Start”, og vælg din personlige mappe (den, som er markeret med dit navn), og klik derefter på ”Videoer”. Højreklik på videoen, og vælg ”Set as Desktop Background”.

[pt id=’2030864′ size=’large’ link=’file’]

 

Videoen bliver nu afspillet på dit skrivebord i en båndsløjfe. Det ser flot ud, men du kan slå den fra, hvis den distraherer dig, eller hvis kørslen bruger for mange af computerens ressourcer. For at deaktivere videoen og vende tilbage til et normalt tema, højreklikker du på skrivebordet og vælger ”Personlige indstillinger”.

[pt id=’2030865′ size=’large’ link=’file’]

 

Dyrene og børnene i mappen med prøvevideoer er sjove, men de vil med tiden nok tabe lidt af nyhedens interesse. Heldigvis kan du finde andre DreamScene-videoer online. Besøg www.dreamscene.org og find bunker af kompatible videoer, som du kan bruge som baggrunde.

[pt id=’2030866′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu ved du, hvordan du får fantastiske videoer som skrivebordsbaggrund på din Windows 7-pc, og hvordan du genindfører funktionen, som ellers gik tabt med Windows Vista. Videotapetet kan blive rigtig imponerende, når du har fundet det rette indhold. Så prøv dig frem ved at eksperimentere, indtil du har fundet noget, du kan lide.

[pt id=’2030867′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
Microsoft
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S