Home » Styresystem » Gør din bærbar til en toptunet WiFi-router
Gør din bærbar til en toptunet WiFi-router

Gør din bærbar til en toptunet WiFi-router

Share

Hvis din router er af ældre dato, kan brugerne i din bolig få en bedre trådløs internetforbindelse, hvis du omdanner din bærbare computer til et Wi-Fi-hotspot

Vidste du, at du kan bruge din bærbare pc som trådløst hotspot ved at lade den dele sin trådløse netværksforbindelse?

Det er nemt at gøre det, og du kan tilslutte andre enheder til nettet via laptoppen. Det giver især god mening, hvis du har en gammel router, hvis trådløse kapacitet svinder hen. De fleste bærbare computere har fine Wi-Fi-adaptere indbygget og ved at tilslutte computeren til boligens router med et ethernet-kabel, kan du oprette et kraftigt Wi-Fi-netværk, som rækker helt ud i hjemmets fjerneste kroge.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Hvis du er i udlandet, og hotellet leverer en kablet internetforbindelse, kan du slutte din laptop til, oprette et hotspot, og så forbinde din smartphone til det nye trådløse netværk.

På den måde kan du surfe på nettet uden at skulle betale en dyr mobiltakst.

For at kunne omdanne computeren til et trådløst hotspot bruger vi den gratis software Virtual Router. Først skal du downloade den fra https://virtualrouter.codeplex.com. I højre side af skærmen klikker du på den store ”Download”-knap. Når du får besked, trykker du på ”Save”, og når programmet er hentet: ”Run”.

[pt id=’2036561′ size=’large’ link=’file’]

 

Efter at have klikket “Run”, går du til opsætningen af Virtual Router. Klik på ”Next”, hvorefter du skal svare på, hvor programmet skal gemmes. Du kan skrive adressen eller klikke ”Browse”, hvis du har et foretrukket sted – eller vælge standardplaceringen. Vælg om kun din eller også andres brugerkonti kan anvende programmet.

[pt id=’2036562′ size=’large’ link=’file’]

 

Når Virtual Router er installeret, åbner der sig et vindue, hvor du kan give netværket et navn (også kendt som SSID). Standardnavnet er VirtualRouter.codeplex.com, men du kan selv bestemme, hvad det skal hedde. Og det er måske en god idé at give det et mere signifikant navn, så det er nemt at finde.

[pt id=’2036563′ size=’large’ link=’file’]

 

Under SSID-feltet ser du et tekstfelt, hvor du kan indtaste en adgangskode. Den er vigtig, for ellers kan alle og enhver bruge dit netværk, hvilket kan give problemer. Find en adgangskode, der er svær at gætte, og som du ikke bruger i andre kritiske sammenhænge. Den skal være på mindst otte tegn.

[pt id=’2036564′ size=’large’ link=’file’]

 

I det næste felt skal du vælge netværk. Som standard er der ”None”, så klik på rullegardinet for at se en liste over mulige netværk. Antallet af netværk afhænger af, hvordan din computer er forbundet til netværket. Det meste af tiden ser du en Wi-Fi-mulighed, så vælg at dele denne.

[pt id=’2036565′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik nu på “Start Virtual Router” for at tænde dit nye netværk. Din computer vil åbne et nyt netværk, som tråd-løse enheder kan gå på. I bunden af vinduet ser du en besked, som fastslår: ”Virtual Router Starter”. Der skal være tomt i det felt ovenover, hvor der står ”Peers Connected”. Når enheder går på, ser du dem her.

[pt id=’2036566′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu udsender din computer et Wi-Fi-net, som du kan tilslutte enheder til. Tilslutningsmetoden afhænger af enheden, men åbn indstillingerne, og vælg Wi-Fi-netværket. Klik på netværket, og angiv adgangskoden. Enheden bliver nu forbundet til hotspottet, og du ser enhederne i computerens Virtual Router-vindue.

[pt id=’2036567′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du kører Virtual Router, kan du holde øje med, hvilke enheder der er koblet på netværket, så ingen uønskede enheder kobler sig på. Fortæl også indehaverne af enhederne på netværket, at når du lukker din computer, forsvinder netforbindelsen. Du kan lukke for nettet når som helst ved at klikke på ”Stop Virtual Router”.

[pt id=’2036568′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Datatid TechLifes bedste tip

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
hotspot
Tips og trick
trådløs

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S