Guide: Omdan din pc til en Android-tablet

Guide: Omdan din pc til en Android-tablet

Share

Der er nogle ting, man kan gøre med en pc, som måske ikke er vanvittig nyttige, men som det blot er tilfredsstillende at praktisere. For de fleste falder gæsteoperativsystemer og virtuelle maskiner ind under denne kategori – selvom der findes seriøse applikationer til folk, som udvikler apps til telefoner eller tablets, og som søger et sikkert miljø, de kan teste dem i.

AMIDuOS er et eksempel. Det er en betalings-app (10 dollar) med en 30-dages gratis prøveperiode, og den kører simpelthen en Android-udgave som en desktop-app på pc’en. Man interagerer med appen, ligesom man gør med en telefon: Det hele foregår på skærmen, som om musen og tastaturet ikke var den bedste form for interaktion med en elektronisk enhed.
Pc-brugere over en vis alder vil glæde sig over at se, at programmet er lavet af den hæderkronede BIOS-producent American Megatrends.

1 Ind i BIOS
Man kan kun køre AMIDuOS, hvis ens cpu understøtter virtualisering, og hvis funktionen er aktiveret i BIOS. Det burde enhver nyere Intel- eller AMD-chip kunne håndtere, men det er en god idé at sikre sig, at funktionen er slået til. Mens vi rodede rundt i Z77-chipsættet i en gammel pc, som vi i øvrigt primært brugte til at holde døren åben på varme sommerdage, fandt vi funktionen gemt under “Advanced > CPU Configuration”. Det hedder utvivlsomt noget andet hos andre bundkort.

2 Download og installer
Det, der lyder som den rene tortur, viser sig faktisk at være ekstremt nemt. Man skal blot pege sin browser mod www.amiduos.com, downloade den nyeste version af AMIDuOS (du bør vælge Android Lollipop, medmindre du har en grund til at satse på en ældre version), downloade filen, installere den og dobbeltklikke på genvejen. Så enkelt er det. Du bliver ført igennem den indledende setup-procedure, som om du har fået en ny Android-enhed i julegave. Her skal du logge ind med en Google-konto eller oprette en, hvis du ikke allerede har en.

3 Hent nogle apps
Din nye virtuelle Android-tablet vil have et vist antal apps installeret – der er webbrowser, e-mail-app, regnemaskine … og det er stort set det. Heldigvis er der også appen Amazon App Store, der ofte leverer gratis apps via sin nye Underground-slægtning, og den er din indgangsport til Android-funktionalitet. Man skal dog bruge en Amazon-konto for at komme i gang, men det er blot et spørgsmål om at lade sig registrere med en e-mailadresse og et kodeord.

4 Hent Google Play
Du kan også få butikken Google Play, og den er kun lidt mere kompleks. Man skal downloade en en zip-fil til pc’en, højreklikke på den i Windows og vælge “Apply to DuOS” [Billede A]. Nu bliver den installeret som enhver anden Android-app. Og nu vi er i gang …

Se også:  Acer Aspire VX-5 [TEST]: Kraftfuld ydelse for pengene
Del denne