Home » Netværk » Om to uger kan du gå på 5G i Danmark – TDC først med det lynhurtige mobilnet
Om to uger kan du gå på 5G i Danmark – TDC først med det lynhurtige mobilnet

Om to uger kan du gå på 5G i Danmark – TDC først med det lynhurtige mobilnet

Share

TDC Net åbner nu for 5G-mobilnetværket i store dele af Danmark. Åbningen sker den 7. september, efter at man på rekordtid har opgraderet og klargjort selskabets mobile infrastruktur til 5G

TDC Net åbner for sit 5G-mobilnetværk i store dele Danmark, langt hurtigere end tidligere udmeldt. Åbningen sker allerede den 7. september. I alt vil op til 80 pct. af danskerne kunne få adgang til 5G inden udgangen af september og inden årsskiftet vil mere end 90 pct. få adgang.

”Jeg er glad og stolt over, at vi så hurtigt har indfriet vores ambitioner om at åbne for 5G-dækning på vidtstrakt nationalt plan samt give adgang til særligt hurtige hastigheder i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Åbningen er vigtig i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for en stærk infrastruktur, der skal håndtere at forbruget af mobildata vokser med op til 40 procent om året. Den kommende åbning betyder, at den største tjenesteudbyder på netværket, Nuuday, lige om lidt vil kunne tilbyde deres kunder adgang til fremtidens netværk,” siger CEO Andreas Pfisterer fra TDC Net.

Kræver 5G-mobil

Hos Nuuday får mobilkunder hos TDC Erhverv, YouSee, Telmore som de første i Danmark mulighed for at bruge 5G-netværket, når det åbner den 7. september (hos YouSee kan man se hvilke af deres eksisterende abonnementer, der er klar til 5G). Det kræver dog et 5G-abonnement og en mobiltelefon eller et andet device, der understøtter 5G-teknologien. Senere på året forventes også mobilkunder hos Relatel at få adgang til 5G-netværket.

Se også:  Kunstig intelligens er en nødvendighed for at få fuldt udbytte af 5G

”Vi glæder os til at tilbyde vores kunder de fantastiske muligheder, som TDC Nets opgradering af mobilnettet til 5G kan tilbyde. 5G-teknologien giver os mulighed for at levere en unik oplevelse til vores kunder – uanset om man vil streame sin yndlingsserie i ultraHD, eller man som virksomhed vil udnytte den ekstremt korte reaktionstid på signalet til at styre sine robotter i produktionen og overvåge sit udstyr i realtid. Vi har allerede flere 5G-telefoner til salg – og flere på vej – og har inkluderet 5G i alle abonnementer rettet mod vores mest dataforbrugende kunder i bl.a. YouSee og Telmore,” siger Michael Moyell Juul, CEO i Nuuday.

4G opgraderes

Samtidig med opgraderingen af netværket til 5G har TDC Net også opgraderet sit 4G-netværk. Det betyder, at alle brugere vil opleve markant hurtigere down- og upload af data samt bedre kvalitet på streamingtjenester.

”I hele Danmark vil man på TDC Nets mobilnet opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. Det nye 5G-netværk baner vejen for en ny æra for den digitale økonomi, og giver Danmark mulighed for at udbygge sin position som en global digital frontløber,” siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC Net.

Se også:  Mobile hotspots [TEST]: Tag en lynhurtig 5G-router med på farten

TDC Nets mobilnetværk og 5G-infrastruktur bygges i samarbejde med svenske Ericsson.

Med dagens meldingen overhaler TDC Net teleselskabet 3, som for nylig bekendtgjorde at de vil være klar med 5G mod årets slutning.

90 procent har adgang inden årets udgang

TDC Net startede sin 5G-udrulning på Sjælland i oktober 2019 og har siden opgraderet 2.650 maste-positioner i hele Danmark.

Åbningen sker den 7. september og op til 80 pct. af danskerne vil kunne få adgang til 5G inden udgangen af september – og inden årsskiftet vil mere end 90 pct. få adgang.

Åbningen omfatter adgang til den fulde 5G oplevelse i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Er du på 5G i andre dele af landet, vil du fortsat kunne opleve 5G som en opgradering, med blandt andet højere hastigheder og reduceret forsinkelse.

Klar til 5G? Her er alt du skal vide om det nye supernetværk


TAGS
5G
TDC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S