Home » Kamera » Olympus Pen E-PL9 [TEST]: Den perfekte rejsekammerat
Olympus Pen E-PL9 [TEST]: Den perfekte rejsekammerat

Olympus Pen E-PL9 [TEST]: Den perfekte rejsekammerat

Share

Rejsekammeraten skal være venlig og nem at samarbejde med. Sådan er dette kamera, der ligger godt i hånden og har en masse kvaliteter

Denne test bliver afgjort på de hårfine marginaler. For alle fem testdeltagere gør det faktisk ret godt. Olympus passerer dog målstregen foran sine værste konkurrenter – på målfoto med denne Pen-model. Det er en kameraserie, Olympus har haft på markedet i snart en del år, og på mange måder har den sat standarden for, hvordan et system-kamera skal skrues sammen.

Først og fremmest er Pen E-PL9 ret lækkert og rimelig kompakt, og det ligger godt i hånden. Det medfølgende objektiv er en såkaldt ”pancake”, der som navnet antyder er ret fladt. Det betyder, at det ikke fylder meget, og alligevel har du et zoom-område fra svag vidvinkel til let zoom. Det er et godt arbejdsområde, og ønsker du andre muligheder, er der masser af objektiver at vælge imellem. Her kan du også købe brugt – systemet er nemlig bagudkompatibelt, og der er mange modeller på markedet.

Se også:  Nyt Sony-kamera er skabt til video-bloggere
Kompakt og med tyngde

Pen E-PL9 er en god mellemting mellem et lille kompaktkamera og et traditionelt kamera, der ligger godt i hånden og har lidt tyngde. Det sidste har især betydning, når du vil tage de mere kreative billeder.

Du vælger nemt mellem forskellige modes. Du bestemmer selv, om kameraet skal gætte på, hvordan der indstilles bedst til det aktuelle billede – om det er et portræt, om det er mørke, om du er i høj sol på et bjerg osv. – eller om du vil benytte manuel indstilling.

Der er masser af manuelle funktioner, hvor du helt eller delvist kan justere billedet. Det kan du på alle testdeltagere, men her er det gjort endog meget let. Desuden er vi ret vilde med de filtre, som Olympus har indbygget. De kan tilføre billedet en stemning og effekter, som du kender fra din smartphone. Her er det dog gjort meget sofistikeret og ser rigtigt godt ud. Heldigvis kan du bede Pen om at nappe et billede både med og uden filter – hvis du skulle fortryde det filter, du har valgt.

Se også:  Panasonic Lumix S5 [TEST]: Fremragende full-frame til rimelige penge

Der er ikke en traditionel søger, men en stor 3”-skærm bagpå huset, og den kan du vippe ud. Den sidder i et solidt metalbeslag, som kan hives langt ud og endda vippes hele vejen rundt, så du kan vende det mod dig selv til en selfie. Det kan ikke vippes ud til siden, hvilket vi godt kunne tænke os.

Pen E-PL9 er et ret hurtigt kamera. Det starter straks, du trykker på On-knappen, og det er ret enkelt at få adgang til de mange funktioner – også når du vil filme i 4K-opløsning. Zoomen er elektronisk og aktiveres med en knap på objektivet. En motor sørger for, at zoomen kører, men her havde vi foretrukket en manuel zoom som på det spejlreflekskamera Nikon har med i denne test. Det elektroniske kører fint, men det er faktisk lettere at bruge en helt manuel zoom.

Olympus Pen E-PL9
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Summary

Teknisk set:

Producent: Olympus
Navn: Pen E-PL9
Type: System
Opløsning : 78 MP
Udskiftligt objektiv: Ja
Zoom/brændvidde: 14-42 mm
LCD-skærm: 3”
Video: 4K
Indbygget blitz: Ja
Dimensioner:  117,1 x 68 x 39 mm
Vægt med batteri: 332 g
Pris: 4375 kr.

Testholdet mener:

Det gyldne kompromis mellem kompakthed og kvalitetstyngde. Fylder næsten ingen-ting, har masser af funktioner og filtre, og billedkvaliteten er tæt på testens bedste.

TAGS
Kamera
Olympus
systemkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S