Home » Kamera » Olympus OM-D E-M5 MKIII [TEST]: Kreativ genvej til professionelle fotos
Olympus OM-D E-M5 MKIII [TEST]: Kreativ genvej til professionelle fotos

Olympus OM-D E-M5 MKIII [TEST]: Kreativ genvej til professionelle fotos

Share

Der er ekstremt mange kreative muligheder med det nye spejlløse OM-D E-M5 MKIII-kamera fra Olympus – masser af professionelle kvaliteter, som fotoentusiasten vil nyde

Vi kunne remse features op i et væk: 121 fokuspunkter, 4K-opløsning til film og mange andre imponerende ting. Men vi kan også sammenfatte vores begejstring: Dette spejlløse kamera fra Olympus er ekstremt godt, og alle med lidt fotoviden kan håndtere det og få gode skud i kassen hurtigt.

Det kan man selvfølgelig med de fleste moderne kameraer, men Olympus har med OM-D E-M5 MKIII gjort det let at tilgå alle de smarte features, og desuden fungerer de automatiske programmer, hvor kameraet selv finder ud af det meste, ganske enkelt til UG med kryds og slange.

Se også:  Nyt topkamera: Canon klar med et frådende fartmonster

Du kan nemt tilføre effekter, når du fotograferer, så du får en ekstra dimension i billederne. Det kan være lækre filtre i sort/hvid, ”kunstmotiv” og lignende. Disse filtre ligger som en funktion i den samme knap, hvor du finder de traditionelle program-indstillinger, som den mere entusiastorienterede bruger vil benytte.

Lækkert retrodesign

I hånden opleves det spejlløse kamera ret fint. Designet er ergonomisk rigtigt udformet. Der er gjort meget ud af finishen på metalhuset. Den retro-lækre udformning gør kameraet til en designperle, der også ser godt ud, når du stiller det fra dig på reolen i stuen.

Testeksemplaret er udstyret med et ”pancake”-objektiv, der dog har zoomfunktion fra 14 til 42 mm (svarende til det dobbelte på grund af en forlængelsesfaktor på 2).

Se også:  Dét elsker danskerne at fotografere med deres mobil

Objektivet får dobbelt størrelse i brug, men når det er slukket, er det yderst kompakt. Hele pakken er dermed overkommelig i størrelse, selvom kameraet har en størrelse, der nærmer sig størrelsen på et mindre spejl-reflekskamera.

Fin flash medfølger

Du kan naturligvis tilkøbe alverdens objektiver – både zoom og med fast brændvidde. Med i pakken er også en lille flash, du kan montere på toppen. Den er bedre end de traditionelt indbyggede, da den kan vippes og drejes. Desuden er den lille og let og får strøm fra kameraet. Det er smarte detaljer, der gør, at du gerne tager den med.

TAGS
foto
Olympus
spejlløst kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S