• Home »
  • TV »
  • OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?
OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?

OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?

Share
Forskel i farvegengivelsen

Ved velproduceret indhold af nyere dato – eksempelvis NetFlix-serier og 4K-film – var styrke-forholdet mindre entydigt. Den høje lysstyrke og stærke farvegengivelse, som QLED-tv’et er i stand til at levere, kommer virkelig til sin ret i en serie som Stranger Things, der dyrker en retro-stil med mættede og varme farver. Der er en stoflighed i billedet, som er enormt behageligt.

Den rammer OLED-tv’et ikke helt. Billedet står rent og skarpt, men også lidt mere blegt og uen-gagerende. TIl gengæld excellerer det i dunkle scener, hvor et enkelt lille lys kan stå knivskarpt, mens resten af skærmen forbliver bælgmørk.

Det er sådan set ikke, fordi kontrasten er ringe hos Samsung-tv’et, når man tager i betragtning, at det er et LED-panel. Det er blot tydeligt, at tv’et kæmper væsentligt mere for at finde den rette balance i lysstyrken, mens de finere detaljer samtidig forsvinder.

Se også:  Vind en Samsung Galaxy A8

Den force Samsung-tv’et har, når det gælder farver, forsvinder desværre, hvis du bevæger dig væk fra positionen lige foran tv’et. Det gælder især, hvis du har en buet model, som vi tester. Billedet bliver udvasket at se på.

Den buede model skal du derfor kun købe, hvis du er sikker på, at du – og eventuelt andre, der skal se med – kommer til at sidde lige midtfor. Ellers får man simpelthen ikke det optimale ud af tv’et.

Del denne